Всяка една от четири българки е или ще бъде подложена

...
Всяка една от четири българки е или ще бъде подложена
Коментари Харесай

Над 30 мъже обуха обувки с висок ток срещу насилието над жени

Всяка една от четири българки е или ще бъде подложена на домакински тормоз. Това се показва в данни, изнесени от организацията на Европейски Съюз за главните права по време на самодейността „ Извърви километър в нейните обувки “, когато мъже обуват обувки с токчета. От там излиза наяве още, че в международен мащаб жертва на принуждение става всяка първа от три дами, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За предходната година са били издадени над 2400 заповеди за отбрана от съдилищата в България. Това значи, че всяка година най-малко 2400 души са наранени от този вид принуждение.

В самодейността „ Извърви километър в нейните обувки “ се включиха над 30 мъже, които обуха обувки с висок ток.

„ Аз ги обувам през днешния ден, с цел да окажа взаимност с дамите, които срещат дискриминация на работното място, а и тъй като тази година доста зачестиха случаите на домашно принуждение над дамите “, сподели Андреа Драгов.

По време на събитието стана ясно още, че на две седмици уредниците получават информация и за убити дами, в резултат на принуждение от мъже, по тази причина всички уредници и участници обявиха, че е време да се постави завършек на насилието над дамите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР