Всяка една жена иска да има меки и гладки пети.

...
Всяка една жена иска да има меки и гладки пети.
Коментари Харесай

Как да постигнем меките пети, за които мечтаем?

Всяка една жена желае да има меки и гладки пети. Ако отворите шкафа с козметика вкъщи, какво ще откриете? Най-вероятно ще се натъкнете на най-разнообразни маски и серуми за лице, лосиони за тяло, кремове за ръце и какво ли още не. Но грижим ли се задоволително за онази постоянно подценявана зона, за която се сещаме едвам когато настъпи сезонът на сандалите и чехлите?

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук:

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

Мазолестите и напукани освен наподобяват непривлекателно, само че и могат да бъдат мъчителни. Подобно на другите елементи на тялото, те също се нуждаят от специфична грижа всеки ден. Съществуват няколко стадия на развиване на напукани пети. Първият симптом е образуването на суха, твърда кожа към петата – по-известна още кати “мазол ”. Когато ходите и оказвате по-голям напън върху региона, мастните възглавнички под петите се уголемяват, това надлежно предизвика кожата да се сцепи..
Съществуват редица подходи, които можете да предприемете, с цел да се предпазите от напукване на петите.

Как да реализираме меките пети, за които мечтаем?

Не пропускайте ежедневната хигиена

 меки пети по какъв начин да реализираме меките пети, за които мечтаем фотография: pinterest

Измивайте всекидневно краката си с топла, само че не с гореща вода и с подобаващ за кожата ви измивен артикул, а по-късно изплаквайте със студена вода. Подсушавайте с чиста забрадка, като не пропускате зоната сред пръстите. А за какво не си подарите успокояваща СПА терапия вкъщи след дългия и тежък ден? Пригответе си гореща вана, прибавете малко соли и се насладете на незабавен релакс. Този обред ще помогне да се отърсите от насъбраното напрежение и стрес, а също така ще усъвършенства кръвообращението. Дръжте краката си във водата най-малко 20-30 минути. Стъпалата ще ви бъдат признателни, а Вие ще усещате по-меки и гладки пети.

Редовно правете ванички 

 меки пети по какъв начин да реализираме меките пети, за които мечтаем фотография: pinterest

Тази лесна процедура е идеална за ежедневна грижа за вашите пети. Колкото по-често се ползва, толкоз по-гладки стават петичките. Така може да поддържате стъпалата в положително положение без особени старания. Достатъчно е всяка вечер преди лягане да накиснете краката за 15-20 минути в топла вода. За по-добър резултат прибавете към водата обичаните си минерални соли и етерични масла.

Ваничка  с хлебна квас

 меки пети по какъв начин да реализираме меките пети, за които мечтаем фотография: pinterest

Смесете 1/4 чаша хлебна квас с няколко капки етерично масло от лавандула и разбъркайте до приемане на хомогенна примес. За едно киснене ще ви трябват 2 суп. лъж. от сместта, останалото съхранете в компактно затворен буркан. Налейте топла вода (не гореща) в подобаващ съд и разтворете в нея оказаната доза от сместта. Прибавете 1/4 чаша британска сол и няколко листа от лавандула, мента и хвощ. С тази рецепта вашите пети ще бъдат меки и гладки.

Ексфолиант с розмарин и мента

Смесете 2 чаши бяла захар с 1/4 чаша течен сапун (глицерин) и 3/4 чаша слънчогледово олио. Прибавете към сместта по 1 мл. етерично масло от мента и розмарин. Добавете 1/2 чаена лъжичка смачкани гроздови семки или семена от малина (продават се в билковите аптеки). Може да изсипете готовата примес в буркан за повече улеснение. Предварително накиснете краката да омекнат и ексфолирайте като нанасяте сместта и търкате с кръгови придвижвания. Накрая измийте краката с хладка вода и подсушете вашите пети.

Пилинг от ориз, мед и оцет

1/2 чаена чаша ориз се смила на прахуляк. Най-лесно става в блендера или с кафемелачката. Към получения оризов прахуляк прибавете мед и оцет на око и бъркайте до приемане на примес с консистенция на паста. Предварително накиснете краката да омекне кожата на ходилата. Подсушете с памучна забрадка и нанесете пилинга върху вашите пети. Известно време разтъркайте петите с леки кръгови придвижвания. Изплакнете и повторете, в случай че петите са били по-замърсени.

Скраб с кафе

Смесете 4 супени лъжици смляно кафе (може и наслойка от кафе), 3 супени лъжици царевично брашно (или смлени овесени ядки) и 3 супени лъжици морска сол (или британска сол). Прибавете 3 супени лъжици зехтин (или бадемово масло) и 2 капки лавандулово масло. Разбъркайте до приемане на примес като каша. Накиснете краката авансово, с цел да омекнат вашите пети. След това нанесете скраба и търкайте. Изплакнете и в случай че е належащо повторете процедурата.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР