Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,
Коментари Харесай

К: Бизнес | Пазарите се възстановяват след спадовете в петък, Джак Дорси може да се оттегли от Twitter

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подбора от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните международни събития -.
Пазарите се възвръщат след омикрон загубите от предходната седмица Борсовите показатели в Европа започнаха понеделник с леки покачвания макар терзанията към новия вид на ковид. Общоевропейският показател Stoxx 600 отбелязва растеж към 1.3%, като множеството обособени пазарни измерители на водещите стопански системи в еврозоната са малко над това равнище като се изключи Германия, където DAX отбелязва +0.9%. При старта на търговията в Съединени американски щати S&P 500 също се повиши с към 1%. Цената на петрола възвърне част от спада си предходната седмица, като с растеж към 6% се върна до равнища устойчиво над 70 $ за барел Число на деня 193.56 евро/мВтч е днешната борсова цена на тока, което е опазване на равнището от края на предходната седмица и действително е понижение с 1% по отношение на през вчерашния ден. Същата цена е реализирана и в Румъния, до момента в който в Гърция остава по-висока - 220.69 евро/мВтч. Днес рекордьори са Швейцария, Португалия, Испания, Италия и Франция с 270 - 279 евро/мВтч. Класически към този момент най-ниски са цените в Полша и Германия - 123 евро/мВтч. КОМПАНИИ Джак Дорси може да се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Twitter Засега информацията не е публична, като CNBC цитира свои източници, а от компанията не са коментирали. При оповестението ѝ акциите на обществената мрежа скочиха с 11%. Основателят на Eliott Management, един от огромните акционери в Twitter, Пол Сингър от известно време приканва Дорси да се отдръпна поради спор на ползи, защото по едно и също време управлява и своята компания за цифрови заплащания Square. Венцислав Маринов е новият изпълнителен шеф на " Софарма трейдинг "
Венцислав Маринов Източник: ''Софарма трейдинг''
Той е част от екипа на дистрибуторската компания на групата " Софарма " от самото ѝ основаване и е заемал разнообразни управнически позиции. Последно от 2019 година той управляваше най-голяма верига аптеки в България, която е под шапката на " Софарма трейдинг ". Той наследява на поста дългогодишния шеф на сдружението Димитър Димитров, който е премахнат като член на борда. Негов ръководител остава главният акционер в групата " Софарма " Огнян Донев, който краткотрайно беше и изпълнителен шеф. Борсовите компании регистрират предстоящи растежи в консолидирани доклади за третото тримесечие При изтичащия през седмицата краен период няколко от водещите обществени компании разгласиха резултатите си до септември. Предвидимо данните демонстрират растежи по отношение на спешната 2020 година, като резултатите като цяло са в границите на упованията. Най-съществено повишаване на приходите има при шуменския производител на алуминиеви произведения " Алкомет " - с 42% до близо 375 млн. лева, като там обаче облагата остава под напън и даже леко спада до едвам 742 хиляди лева Оборотът на селскостопанската " Агрия груп холдинг " пораства с 34% до близо 333 млн. лева, а облагата се повишава над 3.5 пъти до 20.6 млн. лева

Високите цени на газа донесоха рекордна облага за " Газпром " Нетната облага на газовия монополист е достигнала 581.8 милиарда рубли (7.8 милиарда долара) през третото тримесечие по отношение на загуба година по-рано, заяви Bloomberg. Финансовият резултат на най-голямата газова компания в света единствено за тези три месеца е исторически връх, а главен мотор са високите цени и енергийната рецесия в Европа. Приходите са нарастнали с цели 70% до 2.37 трлн. рубли (36.7 милиарда долара), което също е връх. След оповестяване на резултатите акциите на компанията нарастнаха с над 4% на борсата в Москва.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР