ВСуботица, голям град в северната част на Сърбия, продължават да

...
ВСуботица, голям град в северната част на Сърбия, продължават да
Коментари Харесай

Как емигрантите възродиха Балканския маршрут към ЕС

ВСуботица, огромен град в северната част на Сърбия, не престават да се стичат хиляди мигранти. Повечето от тях са от Магреб, само че има и доста бежанци от Азия. Те възраждат " Балканския маршрут " и се пробват да преминат границата с Унгария.

Това равнище на бежанска вълна е най-високото от 2015 година насам, написа " Монд ".



Именно големите тълпи по този маршрут провокираха дълбоката мигрантска рецесия в Европа през 2015-16 година

" Монд " разгласява и ужасяващи фотоси на ранени бежанци, които настояват, че са получили пострадванията си в Унгария.

" Вижте по какъв начин се отнася с нас унгарската полиция! Те ни бият, а ние просто мечтаем за по-добър живот ", споделя 33-годишният Ахмед от Тунис и демонстрира следи от бодлива тел, ухапвания от кучета и пердах. Ахмед е спонтанен представител на към стотина северноафриканци. От вторник насам те живеят в порутени здания посред полета в Северна Сърбия, на границата с Унгария.



" Заплатата ми беше единствено 300 евро на месец в Тунис, по какъв начин може да се живее с тях? ", пита търговецът, тръгнал да търси по-добро бъдеще в Италия.

До него са други тунизийци, мароканци и алжирци. Само мъже, които не бягат от войната, а мечтаят да работят в Западна Европа, или така наречен " стопански мигранти ".

Едната част от тях споделят, че са тръгнали към Франция. И още хиляди бежанци от Магреб търсят по-добър живот, само че към този момент са се открили в северната част на Сърбия в опит да преминат границата с Унгария. Основна спънка по пътя им е четириметровата двойна ограда, издигната през 2015 година от унгарския министър председател Виктор Орбан, с цел да спре миграционните потоци по " Балканския маршрут ".

Той потегля от Турция, след което минава през Гърция или България, а оттова през страните от някогашна Югославия доближава Унгария и Австрия. Вариант е и пътешестване през Хърватия и Словения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР