ВСУ Черноризец Храбър е първият университет в България, сертифициран по

...
ВСУ Черноризец Храбър е първият университет в България, сертифициран по
Коментари Харесай

ВСУ „Черноризец Храбър е първият университет в България, сертифициран за управление на околната среда

ВСУ „ Черноризец Храбър " е първият университет в България, сертифициран по интернационалния стандарт ISO 14001:2015 за ръководство на околната среда. Сертификатът е публикуван от TÜV Rheinland Bulgaria и е със период на годност от три години. Процедурата е част от плана „ Познаване на кръговата стопанска система в Черноморския басейн BSB-CIRCLECON - BSB 1021 ", финансиран по взаимната оперативна стратегия за трансгранично съдействие по Европейски инструмент за съседство „ Черноморски басейн 2014-2020 ".

Отношението към околната среда е водещ приоритет и отговорност на ВСУ " Черноризец Храбър ". Университетът трансформира по едно и също време, като дава отговор на най-високите стандарти за резистентност, учредени на научни, просветителни, стопански, екологични и обществени критерии. Активната активност за опазването на околната среда надвишава нормативните условия и демонстрира отговорността на университетската общественост към природата и обществото. Ръководството на университета, студентите, преподавателите и администрацията са единни в напъните си за смяна на настройките, свързани с опазването на околната среда.

Международният стандарт ISO 14001 дефинира условията към системата за ръководство на околната среда, която може да се интегрира с други условия за ръководство, с цел да помогне на организациите да доближат както икономическите си цели, по този начин и задачите, свързани с околната среда.

ВСУ " Черноризец Храбър " е и с 22-годишен непрекъсваем цикъл на узаконяване на системата за ръководство на качеството по интернационалния стандарт ISO 9001:2015, която потвърждава устойчивото развиване на организацията. В България няма друго висше учебно заведение с сходен непрекъсваем цикъл на узаконяване. „ ВСУ „ Черноризец Храбър " е един от дребното български университети с обичаи в узаконяването на своята система за ръководство ", споделят специалистите от Международната сертифицираща организация BUREAU VERITAS./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР