ВСС трябва да се събере днес и да насрочи колегия,

...
ВСС трябва да се събере днес и да насрочи колегия,
Коментари Харесай

ВСС решава кой ще изпълнява функциите на главен прокурор

ВСС би трябвало да се събере през днешния ден и да насрочи гилдия, на която да бъде определен изпълняващ длъжността основен прокурор, откакто с декрет на президента Иван Гешев към този момент не е на поста.

Дебатът за избор на основен прокурор следва във Висшия правосъден съвет. Той ще би трябвало да открие и процедурата за избор на титуляр в най-кратки периоди.

Според закона кандидатури могат да издигат най-малко трима членове от прокурорската гилдия, както и министърът на правораздаването.П

За първи път в историята на България един от така наречен трима огромни в правосъдната система е отхвърлен от служба. Официално през вчерашния ден президентът издаде декрет за предварително освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор, а през днешния ден се чака и публикуването на решението в „ Държавен вестник”. Иван Гешев беше отхвърлен от Пленума на Висшия правосъден съвет с болшинство от 16 на 4 гласа поради репликата " политически отпадък ", произнесена на конференцията, когато той скъса своята оставка.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР