Всряда руският президент Владимир Путин заяви, че само Русия и

...
Всряда руският президент Владимир Путин заяви, че само Русия и
Коментари Харесай

Путин: Русия има късмета да притежава модерна ядрена триада

В сряда съветският президент Владимир Путин съобщи, че единствено Русия и Съединени американски щати имат шанса да имат съвременна " нуклеарна триада ", след което добави, че арсеналът на страната му е идеален.  

Под " нуклеарна триада " се схваща военна конструкция, която се състои от нуклеарни ракети, изстрелвани от сушата, балистични ракети, изстрелвани от подводници, и самолети с нуклеарни бомби и ракети. Счита се, че Китай и Индия - както и вероятно Израел - имат нуклеарни триади, дружно със Съединени американски щати и Русия, предава Newsweek.  

В хода на войната, която Путин стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година, той и други чиновници на Кремъл постоянно загатват обществено нуклеарната мощност на Русия. Западните наблюдаващи упрекват Русия в нуклеарна офанзива поради сходни диалози, като настояват, че заканите са отправени, с цел да обезкуражат поддръжката за Киев. 

" Нашата нуклеарната триада, е по-модерна от всяка друга. Само ние и американците в действителност имаме такива триади ", споделя Путин по време на изявление в сряда, излъчено по съветската държавна телевизия. 

Руският водач разяснява опцията за потребление на нуклеарни оръжия, в случай че суверенитетът на страната му бъде заплашен. 

Putin says Russia has built rare nuclear weapons
— Newsweek (@Newsweek)
" Готови сме да използваме всевъзможни оръжия - в това число нуклеарни - в случай че става въпрос за съществуването на съветската страна или за накърняване на нашия суверенитет и самостоятелност ", показва Путин. 

Той отговори и на неотдавнашните мнения на френския президент Еманюел Макрон, който предишния месец съобщи, че не изключва опцията в последна сметка да бъдат изпратени западни бойци в Украйна. Няколко дни по-късно Макрон отстъпи ненапълно от позицията си. Той обаче още веднъж съобщи, че изпращането на западни бойци в Украйна не е изключено.  

" Факт е, че военните на западните страни участват в Украйна отдавна. Но в случай че приказваме за публични военни контингенти на непознати страни, сигурен съм, че това няма да промени обстановката на бойното поле ", споделя Путин.  

В друга част на изявлението Путин разяснява неотдавнашната ескалация на нападенията на съветска територия. Наред с това, че тази седмица се наблюдаваше считаното за най-мащабно нахлуване на украински дронове против Русия, отряди на киевски милиции, формирани от съветски дезертьори, започнаха военна интервенция в Южна Русия. 

" Всичко това се случва на фона на неуспехите на фронтовата линия. Те не реализираха нито една от задачите, които си сложиха през предходната година. Не се колебая, че основната цел е да се попречи на президентските избори в Русия ", счита Путин. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР