Всичко зависи от конституционните промени и днес ние видяхме, че

...
Всичко зависи от конституционните промени и днес ние видяхме, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Днес видяхме, че има конституционно мнозинство

" Всичко зависи от конституционните промени и през днешния ден ние видяхме, че има конституционно болшинство, което желае да промени, да чуе рационални рецензии и ще работи за възстановяване на плана ", разяснява в Народното събрание признатите на първо четене промени в главния закон съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той изясни, че в двата месеца сред двете първи четения е имало задълбочени полемики. В рамките на тези полемики се обрисуват области на единодушие, които сред първо и второ четене ще станат обект на редакции, които ние ще внесем, сподели Иванов. Надявам се по този метод нещата да ни доведат до една сполучлива смяна в Конституцията, която да докара до две елементарни неща – че България ще има съд, който ще бъде в по-голяма степен самостоятелен, и ще има прокуратура, която да бъде отчетна и да може да се модернизира в ползите на обществото. Съдебната промяна няма да завърши с конституционните промени. Те са нужна рамка, база, само че ние ще би трябвало да променим Закона за правосъдната власт, след което ще бъдат определени новите сформира на съответните органи на правосъдната власт, които ще стартират да ползват новите правила, и тогава действително ние ще можем да проследим по какъв начин работи тази промяна, добави Христо Иванов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до избора на основен прокурор и състава на висшия прокурорски съвет, в този съвет ще надделее парламентарната, публичната квота – доста е значимо да я назовем по този метод, добави Иванов. Разработваме наредба, която подсигурява, че Народното събрание ще избира самостоятелни, в това число и по партийна линия, членове на тази гилдия, тъй че да се подсигурява това, че те отиват там точно да пазят ползите на обществото, а не на обособените партии, сподели още той.

Дебатът за двойното поданство тече, търси се най-хубавото решение. Има причини да остане единствено за министри, единствено за депутати, разяснява Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР