Всичко започва от инженер на Twitter на име Фоад Дабири.

...
Всичко започва от инженер на Twitter на име Фоад Дабири.
Коментари Харесай

Илън Мъск разкри, че WhatsApp тайно подслушва потребителите си

Всичко стартира от инженер на Twitter на име Фоад Дабири. Според скорошен скрийншот, който Дабири е споделил в Twitter, приложението за известия WhatsApp е употребило микрофона на телефона му, когато той е спял. Тази обява в Twitter породи доста опасения по отношение на сигурността на персоналните ни данни в WhatsApp.

Веднага този туит притегли вниманието на доста консуматори, измежду които и основният изпълнителен шеф на Twitter Илън Мъск. В отговор на туита Мъск направи изказване, като сподели:

„ На WhatsApp не може да се има доверие “.

Туитът на Мъск притегли вниманието и на няколко други консуматори, в това число WhatsApp, които излязоха с отговор. В отговора си в Twitter WhatsApp настояват, че това е неточност в Android. Освен това обявиха, че към този момент са разговаряли с Гугъл по този въпрос и са ги помолили да го отстранят.

Съдържанието на туита на Дабири, съпроводен от скрийншот, гласи:

„ WhatsApp употребява микрофона във фонов режим, до момента в който дремя и откогато се разсъниха в 6 часа сутринта (и това е единствено част от времевата линия) Какво става? “

Вижте туита на Дабири дружно с реакцията на Мъск по-долу:

В отговор на този туит, от WhatsApp написаха следното:

„ През последните 24 часа се свързахме с инженер от Twitter, който разгласява проблем с неговия телефон Pixel и WhatsApp. Смятаме, че това е неточност в Android, която погрешно разпределя информацията в таблото за дискретност и ние поискахме от Гугъл да проверява и да в профил казуса “.

Те обясниха още, че WhatsApp дава на потребителите надзор върху настройките на микрофона им, затова приложението за изпращане на известия не може да получи достъп до микрофона без утвърждението на потребителите.

„ Потребителите имат цялостен надзор върху настройките на микрофона си. След като получи позволение, WhatsApp получава достъп до микрофона единствено когато потребителят реализира повикване или записва гласова записка или видеоклип. Дори тогава тези връзки са предпазени с криптиране от край до край, тъй че WhatsApp не може да ги чуе. “

заявиха от WhatsApp

Мъск разгласява отговора си в Twitter на 9 май. Оттогава туитът е забелязан от над 84 милиона консуматори. Мнозина също споделиха мнението си по този въпрос. Някои от отговорите са следните:

„ Невероятно е какъв брой доста хора не осъзнават, че WhatsApp е благосъстоятелност на Meta/Facebook “.

„ Може би те просто желаят да подобрят качеството на хъркането… “

„ Отказах на WhatsApp достъп до микрофона от настройките на телефона си, само че той въпреки всичко откри метод да проникне през бутона за достъп във фонов режим. Дори и да откажа достъпа, той продължава да събира данни във фонов режим. Доста необичайно! Какво се случва? “

Това са няколко от многото реакции на туита на Мъск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР