Всичко в Плана за възстановяване ни смущава и нищо в

...
Всичко в Плана за възстановяване ни смущава и нищо в
Коментари Харесай

Делян Добрев: Купуваме батерии за милиарди, а трябва ...

Всичко в Плана за възобновяване ни смущава и нищо в него не утвърждаваме. Предлага се проблемите в енергетиката да се вземат решение с акумулатори. Те не са по-различни от батериите в отдалеченото. За милиарди левове ще си купим акумулатори, а като им свърши животът ще дадем още за преработване. Това съобщи зам.-председателят на енергийната комисия в Народно събрание от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Смущава ни по какъв начин са влезнали тези акумулатори в проекта. На съвета е участвала една частна компания, която създава акумулатори. Частна компания влиза в договарянията при разработване на Плана, която има интерес и е предложила заделянето на парите. Още по-притеснителното е, че тази компания е написала и критериите, по които ще се кандидатства “, разкри той.

„ Вместо акумулатори трябваше да продължат плановете за енергийна успеваемост или за санирането. Тя трябваше да стигне до еднофамилните семейства. Така вместо да съхраняваме ток, щяхме да го пестим. Трябваше да влагаме в газови централи. Цяла Европа е подвластна от съветския газ и цяла Европа влага в газови мощности. Диверсификацията ще я има. Имаше доста положителни хрумвания, които бяха изхвърлени от Плана “, възнегодуваха от ГЕРБ.

Делян Добрев означи, че се задава рекордно нарастване на газа в България. „ Знаете каква драма имаше, с цел да махнат шефа на „ Булгаргаз “ Николай Павлов. Сега газът ще стигне близо 40% нарастване. Газът ще стане 160 лв.. „ Топлофикация-София “ образува сметките на клиентите на 47 лв.. Какво ще стане, когато газът стане 160 лв.? Най-големият неуспех на държавното управление е сферата на енергетиката. Нямаше да има такава инфлация, в случай че бяха взети ограничения в точния момент “, уверен е Добрев.

„ Спекула е термин от тоталитарните времена, когато комунистическия режим не може да изясни покачването на цените. Олиото е доста по-скъпо от останалите страни в Европейски Съюз, тъй като българските производители имат доста по-големи разноски. Предложихме 10 решения за компенсиране на цените на тока, само че нито едно не беше признато “, акцентира Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР