Всичко в едно компютърът има размери 538х323х71 мм заедно със

...
Всичко в едно компютърът има размери 538х323х71 мм заедно със
Коментари Харесай

„Еделвайс” е руският вариант на „всичко в едно” РС


„ Всичко в едно ” компютърът има размери 538х323х71 мм дружно със стойката и тежи 7,1 кг
(снимка: Еделвайс)

Две съветски компании пускат на пазара компютър от вида „ всичко в едно ”, основан на ARMv8 процесор Baikal-M – също съветска разработка – и лична операционна система „ Алт Работна станция ”. Моноблок компютърът се нарежда за потребление като повсеместен районен съд за дома, офиса и класната стая.

„ Еделвайс ” е дело на едноименната компания за електроника и нейния сътрудник Базалт СПО, който създава операционни системи за семейство Алт. Според основателите на компютъра, сензорният „ всичко в едно ” районен съд ще обезпечи „ надеждна, съвременна, високо-функционална и най-важното софтуерно самостоятелна ИТ инфраструктура в офиси и класни стаи ”.

Хардуерът е поектиран напълно от експерти на Еделвайс. Процесорът Baikal-M включва четири клъстера с по две ядра ARM Cortex-A57, работещи на тактова периодичност 1,5 GHz. Системата може да бъде конфигурирана с до 64 GB оперативна памет DDR4-2400. За сторидж е очакван M.2 слот с интерфейс PCIe 3.0 x4 и два врата SATA 3.0 6Gb/s. Още един слот PCIe 3.0 x8 обезпечава благоприятни условия за уголемение.

Еделвайс дава 23,8-инчов IPS екран с резолюция 1920×1080 пиксела
(снимка: Еделвайс)

Компютърните съставни елементи са поместени в един блок дружно с 23,8-инчовия IPS екран с резолюция 1920×1080 пиксела. Налични са Gigabit Ethernet мрежов порт, USB 3.0, USB 2.0 и PS/2 портове, оптичен S/PDIF интерфейс, HDMI видеоизход и аналогови аудиоконектори, както и уеб камера със стерео микрофон. Камерата се прибира, с цел да не разреши прикрито видеонаблюдение. Еделвайс има размери 538х323х71 мм и тежи 7,1 кг.

Операционната система „ Алт Работна станция ” е включена в Единния указател на съветските компютърни стратегии и бази данни. Тя е съвместима с огромен брой приложни стратегии от регистъра, включително CryptoPro CSP, Dr.Web, PostgresPro и DirectumRX. Създателите на компютъра означават, че описът на съвместимите стратегии непрестанно се уголемява, което прави допустимо потреблението на новия компютър в организации с най-различни действия.

Моноблокът разполага с голям брой портове и интерфейси от двете си страни
(снимка: Еделвайс)

Дистрибуциите на Алт платформата за всички архитектури са налични за събаряне и прилагане гратис от елементарните консуматори, т.е. системата може да се тества на домашни компютри и по-късно да се внедри в бизнеса или образованието.

Цената на моноблока не е оповестена на уеб страницата на компанията. Потенциалните купувачи могат да изпратят поръчка за компютъра по електронната поща.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР