Всичко това, което се случва във Войводиново и други населени

Всичко това, което се случва във Войводиново и други населени ...

Джамбазки: От мърлящина държавната администрация не желае да се справи с ромския проблем.

Всичко това, което се случва във Войводиново и други населени места на страната, е в резултат от "мърлящината на държавната администрация, която не желае да се справи с ромския проблем". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Събуди се" по НОВА ТВ днес в отговор на въпрос от водещата защо политиците сякаш "току що са паднали от Мелмак" и чак сега разбират, че съществуват незаконни постройки във Войводиново.
В ефир Джамбазки обвини в "мърлящина" и съдебната система у нас. Той посочи, че все още продължава практиката да се осъждат лица, които вече са с по няколко присъди и отново са на улицата, сключили са споразумения и не са там, "където им е мястото". Евродепутатът бе категоричен, че незаконните ромски катуни и гета трбва да бъдат премахнати и много ясно трябва да се разбере, че те пораждат напрежение.
"Трябва да бъдат отнети и съборени не само катуните на бедните, а и на онези, които направиха огромни имения - така наречените "барони". След това, ще отидем и при тях. За десетки къщи и палати на барони съм направил всичко, което може да се извърши, като дейност. Питал съм НАП, прокуратура, ДНСК, Агенция по приходите и т.н. Отговорите са безумни и са измиване на ръцете.", заяви Ангел Джамбазки. Той смята, че администрацията на средно управленско ниво се страхува да намери решение на ромския проблем, тъй като се бои какво "може да им се случи по-нататък".

Източник: actualno.com