Всичко си знаем в държавата. Всички се знаем, пък се

...
Всичко си знаем в държавата. Всички се знаем, пък се
Коментари Харесай

Вежди нахрани здраво протестърите и похвали силно Ахмед Доган! Работата стана ясна...

Всичко си знаем в страната. Всички се знаем, пък се вършим, че не се познаваме. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният министър на културата Вежди Рашидов. Той се пошегува, че "Вместо ситуацията да става по-лошо, то става безнадеждно ".

"Не е належащо да се истеризира ситуацията. По-скоро дано се види с какво можем да бъдем потребни на хората... Пак ще повторя едно нещо: И тримата министри, които подадоха оставки, са почтени, положителни експерти и качествени хора. В последна сметка министър председателят е този, който има свещеното право да си направи тима, с който той желае да работи. Както аз като министър си върших екипа, с който да нося отговорности и да работя. Така е решил министър председателят и по този начин е направил ", разяснява Рашидов.

Запитан дали ще устои ръководещата коалиция, той отговори: "Карате ме да влизаме в политически разбори. Тук всеки ден има такива лакардаджии, къде ме търсите мен... Нормално е да има несъгласия, тъй като е коалиция. Затова споделям, че едно от най-успешните държавни управления на Борисов беше първото. Всички нямахме опит, бяхме си стиснали ръцете и работехме, да не ви споделям като какво ".

На въпрос дали недоволството на "улицата " може да смъкна държавното управление, той съобщи: "Демокрацията не е безпорядък. Тя е стройна система от закони, които пазят ползите на едно общество. Трябва да се откри мярката на това нещо. Защото слободията ще се изроди до нещо друго. Гледам в този момент и Карнобат. Това е частен цех. Защо оставка?! В България като вдигнат малко цената на бензина, българинът не си затваря колата. Както споделяха едно време - с поршета на стачки. На 67 години съм и всяка година - чака ни тежка зима! Аз по този начин и ще си умра с тази тежка зима! ".

Рашидов разяснява и "визията за България ", която популяризира Българска социалистическа партия. "Това ли е платформата на опозицията?... Не може навън да наблюдават страданията на хората, а след това да вървиш да си правиш фотоси. Не може като умрат едни хора, да отидеш да си правиш фотоси. Това ли ти е политическата платформа?! 1500 коли са минали, една злополука, едно камъче - и оставка. Да, станала е злополука, би трябвало да се проучва, управляващите да решат каква е повода. "Фукушима " като избухна, оставка ли се изиска или хората се сплотиха по какъв начин да решат проблемите си. Ние непрестанно се заливаме с политическа мръсотия. Българска социалистическа партия не са и съпротива. Те се държат неприятно. Движение за права и свободи са по-разумни, по-добри играчи са, би трябвало да го признаем това нещо. Те са умерена съпротива, както техния сдържан шовинизъм. От недоволството "облажиха " само протестърите. От яйца минаха на кайзер пастърма. Нахраниха ги протестърите. Няма ги тези предходните Цонко-Монко... ".

Запитан по какъв начин ще разяснява това, че Ахмед Доган стана притежател на Топлоелектрическа централа "Варна ", той отговори: "Сульо и Пульо си купиха какво ли не, за какво Доган да не си купи Топлоелектрическа централа?... А за срещата му с американския дипломат - той е въпреки всичко настоящ политик, това че е почетен ръководител, не му пречи да взема решение някои проблеми. Той е адмирал, той е пълководец. Той си работи и считам, че работи добре... Някои политически знаци би трябвало да ги разчетете и вие, публицистите. Не знам за какво една велика страна като Америка би трябвало да търси "топлата дипломация " през Движение за права и свободи. Ердоган е доста забавна персона. Ние тука малко искахме да го създадем "черния ангел ". Но на него по никакъв начин не му е елементарно. Ако той няма твърда ръка, няма по какъв начин да се оправи с 85 милиона турци. Той има една граница с война. Той взе властта с избори, не с танкове. Може да фалшифицира 5-10%, само че не и 30. В момента сред България и Турция има една извънредно добра дипломация. И ние би трябвало да продължим тази дипломация. Защото нашата граница е това ".

Вежди Рашидов акцентира няколко пъти: "Правителството си работи добре. А за повече разбори, за какво не си викнете Андрей Райчев?! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР