Всичко си има граници. Моята е, че не мога да

...
Всичко си има граници. Моята е, че не мога да
Коментари Харесай

ГЕРБ замразяват преговорите с ПП-ДБ

" Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистини и разлюляване на устоите на страната и неспазване на фундаментални правила на републиката ", сподели тя.

Става дума за метод на ръководство, който е в прорез със всички европейски практики, сподели Габриел и разясни:

" Неприемливо е едно да се приказва на договаряния, друго на открито - неистини. Изводът е, че и вътре не могат да бъдат признати за истина. Неприемливо е и да има подозрение, че България е заслон. Тя е суверенна страна. Имаме европейски и атлантически сътрудници, аз ги оценявам. Когато отстояваш позицията си с причини, с бистрота, те почитат. Решенията обаче се вземат от България. Страната не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността. Неприемливо е да се приказва за политизация на администрацията. "

Габриел уточни, че не може да взе участие в договаряния без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правила:

" Това е невиждан метод към държавния уред. Никога не са ми идвали подобен вид дейности. Задавам си и въпроси - това ли е визията им по какъв начин се вършат избори? Ако е това, българските жители не заслужават такова отношение. Какво значи " ала-бала с президента "? Без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правилата, не мога да вземам участие в каквато и да е форма. Важно е да има изясненост по повод ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния уред и службите, ясни гаранции за съблюдаване на пълномощията на институциите. Докато няма такива, замразяваме договарянията. ".

Габриел към този момент е уведомила за решението си Николай Денков , другият номиниран за ротационен министър- ръководител от " Продължаваме промяната- Демократична България ". И е поискала гаранции, с цел да се възобновят те.

" Замразяването на договарянията значи, че те могат да бъдат размразени, преди да бъдат окончалетлно прекъснати. Очакваме опрощение към българските жители, учители, офицери ", посочи Габриел.

Тя се разгласи за експертно държавно управление , което, съгласно нея, би срещнало най-голяма поддръжка, и изиска да има гаранции за такова.

Томислав Дончев разяснява, че " този, който е правил ала-бала с президента ", в този момент плаши ГЕРБ с него. Компромисът е една от главните технологии в политиката и ние взаимни отстъпки направихме всевъзможни, сподели още той.

" Втори мандат, небалансирано наличие на втория, по-малкия, ярки политически фигури. Едно е компромис, друго е да позволиш с твоя глас да бъде конфигуриран във властта войнстващ болшевизъм. Този, който ще става министър в този кабинет, с кръв би трябвало да се подпише, че ще прави чистки - държавна администрация, служби, обучение. Разбирам апела към компромис. Никакъв компромис не е да подкрепиш ръководство, което има за последна цел ремонт на републиката . Има голяма разлика сред всеотдайност и самоубийство ", сподели Дончев.

Лидерът на партията Бойко Борисов съобщи, че по време на договарянията с ПП-ДБ в никакъв случай не е бил поставян въпросът за неговия имунитет.

Борисов заяви още, че ще предложи на Народното събрание " да купим същите машини, които са в Съединени американски щати, същата марка, които са там и с тях да организираме машинно гласоподаване ".

По думите му по този метод ще се избегне " далаверата с машинния избор " - " да няма смачкани протоколи, да няма флашки подправени, ала-бала и всичко останало, тъй като аз по този начин разбрах " ала-бала ".

" Обещах, че ще работим с машини и по тази причина предлагам този вид ", добави Борисов. Той сподели, че по този начин още в 21:30 ч. същия ден ще имаме резултатите от изборите. Това ми е предлагането, дали ще го поддържат сътрудниците в Народното събрание, не знам, съобщи Бойко Борисов.



По-рано На влизане в централата за изнесените записи пред публицисти Даниел Митов сподели: " Това, което чух аз - циници, които разискват разнообразни разновидности за корист с власт ".

Костадин Ангелов уточни, че изразил мнението си в пост във Facebook и стои зад всяка своя дума.

" Изслушах целия запис от над четири часа. В него има прояви на фашизъм, надменност, инфантилност, задкулисие, двуличие, реваншизъм, слагачество. От четири часа, липсва даже и една минута за проблемите на хората. Най-много ме разочарова обаче многократната приложимост на думата " продадем ". Политическа партия разискват по какъв начин " да продадат " нещо на обществото. Търговията и политиката нямат нищо общо! ", написа в профила си в обществената мрежа Ангелов.

Записът, публикуван от Радостин Василев, провокира политическа стихия в страната на фона на постигнатото съглашение за сформиране на кабинет сред първите две парламентарно показани обединения - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В записа се приказва за " изпиране на Бойко Борисов ", както и че до момента в който Борисов " се опасява от Гешев ", държавно управление ще има.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява, че по време на въпросното съвещание, Политическа партия е трябвало да вземе " съдбоносно решение за втория мандат ", заради което е имало " доста страсти, отзиви, квалификации ". Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че се готви скрит план против българската държавност на всевъзможни равнища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР