Всичко е прецизно планирано и извършено от професионалисти, смятат бившият

...
Всичко е прецизно планирано и извършено от професионалисти, смятат бившият
Коментари Харесай

Няколко ли са убийците от Нови Искър, каква е истината?

Всичко е точно планувано и осъществено от експерти, считат някогашният началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев и доцент доктор Маргарита Бакрачева, които разясниха пред "България он еър ". "Няма съображение да се одобри, че е ликвидиране под афект, то е точно планувано. Очевидно става въпрос за външен претекст ", уточни психологът доцент доктор Маргарита Бакрачева.

Очакват се резултатите от аутопсиите на телата на жертвите от шесторното ликвидиране в Нови Искър. Надеждите са те да дадат изясненост към психологическия профил на причинителя на кървавото закононарушение. Все още не е явен претекстът, нито причинителят. Не е намерено и оръжието от закононарушението. Работи се по разнообразни версии, като главно се ревизира активността на убития Неделчо Юнаков, за който има данни, че се е занимавал с кухи компании за източване на Данък добавена стойност.

Ревност ли стои в дъното на жестокото шесторно ликвидиране?

Неделчо Юнаков е прострелян с 10 патрона, което приказва, че е издирван сигурен резултат, счита психологът. Доц. Бакрачева позволи, че е допустимо убитата надалеч от "къщата на ужасите " Кети Кюхова да е главната причина, довела до идващите жертви.

Бившият началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев уточни, че новогодишната нощ не е инцидентно подбрана за осъществяване на шесторното ликвидиране, защото стрелбата не се чува около илюминациите. Той е на мнение, че убийците са няколко.

"Седмата жертва е кучето. Може подобен скандал да е тръгнал оттова, може да е зародил някакъв спор. Самият акт наподобява на добре планувана интервенция. Да бъдат убити 5 души в една къща... Клони към професионализъм това, че има изстрели в главата, което приказва, че стрелецът добре познава този диаметър 22 ", разяснява още специалистът.

"Според мен не е един човек. Има пренасяне на трупове от едно помещение в друго ", означи Тихомир Стойчев. Кети е взета с автомобила, накарана да каже нещо, а по-късно ликвидирана като неуместен очевидец, допусна той.

Според него наличието на високопоставени чинове от Министерство на вътрешните работи по-скоро пречи на дежурните екипи в Нови Искър да си свършат работата.

"Нямат професионалните качества да участват там. Жертвите би трябвало да бъдат накарани да "заговорят " - кое е провокирало експанзията на стрелците ", настоя Стойчев.

Бившият началник на ЦСБОП показа паниката си, че публичните процеси от началото на Прехода водят до задълбочаваща се криминализация на обществото. По думите му следим продължителна институционална отпадналост.

Трябва бързо да се подхващат ограничения, тъй като най-важно е хората да почувстват сигурност, а не да усещаме, че живеем във враждебна среда, счита доктор Бакрачева. Според нея най-големият проблем е повишението на немите очевидци и обезверяването измежду хората.

Пред Дир.бг психологът Христо Монов съобщи, че има възможност убийството да е осъществено от социопат. Той настоя страната да си свърши бързо работата, тъй като нацията е в потрес след случая. Монов упорства и за основаване на Служба за психическа помощ и поддръжка при спешни обстановки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР