Всичко е по много в Китай, където започна дългоочакваната от

...
Всичко е по много в Китай, където започна дългоочакваната от
Коментари Харесай

Впечатляващи снимки от най-голямата годишна миграция на планетата

Всичко е по доста в Китай, където стартира дълго чаканата от хората в страната отмора за Лунната нoва година. 

За празника, обичайно стотици милиони работещи в огромните градове китайци се насочиха към родни места в провинциите, с цел да се приберат при околните си и да го отбележат фамилно. Това, предстоящо, сътвори голям човекопоток или " най-голямата човешка миграция на планетата за годината ". 

Около 385 милиона китайци се чака през 2018 година да са напуснали мегаполисите на азиатската държава и да са отпътували към околните си в провинциите, посочи американското сп. Форбс, цитирайки онлайн изданието " Чайна Нюз ". Това е с 12% повече спрямо предходната година. 

Придвижването на такава колосална група от хора изисква огромна организация, за която китайските управляващи се готвят от месеци, пускайки спомагателни скоростни влакове. Трафикът от коли преди празника в страната също беше претрупан, с хиляди коли в допълнение ситуирани на водещите пътни артерии за изход на градовете.

Предварителните преценки бяха, че към 3 милиарда пътувания ще се проведат в Китай за по-малко от месец. 

По света, към 1,5 милиарда души означават Лунната нова година, което е близо 1/5 от популацията на Земята. Празникът стартира с Новата година и продължава 2 седмици с голям брой фестивали, декорация, танци, фойерверки, обичайни костюми.

Китайската нова година, или така наречен Пролетен фестивал, съставлява интерес за интернационалните фотографи, които имат опция да заловен чрез обектите си неповторимото многолюдно човешко придвижване и да основат наситени с образна информация фотоси. 

Ето и някои от впечатляващите фотоси, публикувани от Getty Images. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР