Всичките фалшиви опорки, с които ни нападаше част от тясното

...
Всичките фалшиви опорки, с които ни нападаше част от тясното
Коментари Харесай

Иван Таков към тясното ръководство на БСП: Можете да ни изключите само от вашата група по интереси, от Партията - не

Всичките подправени опорки, с които ни нападаше част от тясното управление от " Позитано ", крещяха единствено едно: " Пречите ни да доликвидираме Партията ". Да, пречим, съобщи водачът на столичните социалисти
Можете да ни изключите единствено от вашата група по ползи, в която по този начин или другояче ние в никакъв случай не сме участвали, от Партията - не. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков в изявлението си по време на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Пленумът се организира, макар неналичието на кворум. Той стартира 3 минути преди да изтече времето по Устав за разформироване на съвещанието заради липса на кворум. В залата водещият на съвещанието Георги Свиленски изключи микрофоните и не даде опция за оферти и изявления на членове на Националния съвет.

След изявлението си по точка втора, в която трябваше Пленумът да прегледа държанието на общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " и да им наложи санкции по тази причина, че дадоха поддръжката си за краткотрайно техническо решение, с цел да проработи Столичният общински съвет, Иван Таков напусна залата.

" Националният съвет в този състав нищо не може да реши. За следващ път част от най-тясното управление потъпка Устава, тъй като организират съвещание без кворум, съобщи Иван Таков на излизане от " Позитано ". - Решението за наказване е цялостен отчетно-изборен цикъл в София. От това най-вече се притеснявах. Това значи обезглавяване на всички организации в София - това са повече от 5000 души, които тъкмо преди евроизборите ще бъдат хвърлени още веднъж във вътрешнопартийни драми и разправии. Тъкмо бяхме обединили цялата Градска организация дружно с хоризонталните структури - дами, младежи, ветерани. Сега тази разпра ме води към мисълта, че някой желае да саботира и европейските избори и изобщо да саботира цялата партия. Кой желае това, дано ръководителят на Партията и част от най-тясното управление да отговорят, тъй като те са настояли за такова наказване. Очевидно наказването е по тази причина, че Градската организация има лично мнение и се показа ослепително на локалните избори. Явно в действителност ревността е прекомерно огромна и откакто не съумяха да подчинят Градската организация, ще я обезглавят. Това е извънредно тъжно. Това е в действителност бойкот от най-високо равнище освен към Градската организация, а към цялата Партия ".

В изявлението си пред към 55-60 души в залата от 188 членове на Националния съвет Иван Таков показа последователност на събитията в Градския съвет през последните 9 месеца и благодари на районните организации в София и на всички, които са разбрали смисъла и значимостта на дейностите на общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " за жителите на София и за Партията.

" Дълго мислих по какъв начин да дефинирам изявлението си по този начин, че да се разберем през днешния ден с ръководителя и с една дребна част от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Очевидно е, че на езика на политиката не можем да си приказваме и да се разберем с тях. Ако можехме, Българска социалистическа партия нямаше да се трансформира към този момент в дребна политически маргинализирана партия, обърна се водачът на столичните социалисти към част от тясното управление на Българска социалистическа партия. - Не можем да си приказваме и на езика на полезностите, откакто социализмът и антифашизмът са тематики табу за ръководителя, чиито обичан политик е Маргарет Тачър. Не можем да се разберем и на езика на правилата - прекомерно доста са образците за двойни стандарти и безпринципни дейности на част от тясното управление. Дадох си сметка, че единственият метод да се разберем е да приказваме на вашия език - езика на персоналното интересчийство. Преведено на този език, всички тези подправени опорки, с които ни нападахте от ефира на разнообразни медии в последните две седмици, всичките ви причини да ни накажете, можем да ги съберем единствено в едно изречение: " Пречите ни да доликвидираме Партията ". Тук съм безусловно склонен с вас: Пречим! ".

В края на изявлението си Иван Таков се обърна към ръководителя и част от тясното управление на Българска социалистическа партия с една персонална история: " Дядо ми, когато фашисткият съд го осъжда на 7 години затвор, той се обръща към съдията, който чете присъдата, и му споделя: " Аз ще изтърпя първата половина от наказването, втората ще сте вие ". Така в този момент и с вас ще се случи ".

Ето цялото слово на Иван Таков на съвещанието на Националния съвет:

УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

Фактът, че сме се събрали през днешния ден тук - за следващ път при липса на кворум - да обсъждаме работата на общинските съветници от групата на локалната ни коалиция в Столичния общински съвет значи, че нашата, Софийската организация и дребна част от управлението на Партията нещо не се разбираме.

Искам да напомня, че за повторно стигаме до сходна обстановка. Преди 2 години беше наложено наказване на предходния ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия. Тогава се опитахме да избегнем обществените кавги и разправии и в оптималната степен да защитим престижа на партията и да съхраним градската организация. Така се стигна и до избирането ми за ръководител. Оттогава до момента, в своята работа съм се опитвал да стабилизирам и подсилвам организацията. Стремях се да подкрепям разговор и правилни връзки с националното управление и ръководителя на партията.

През това време се организираха няколко парламентарни избори и ние в София със своята работа се опитвахме да подобрим резултата на партията и по никакъв метод не сме показвали обществено разнобой с националното управление, макар незачитането на нашето мнение по редица въпроси.

За страдание, през последните 9 месеца нашите взаимоотношения се изостриха. Всичко стартира откакто ние в София взехме решение да стартираме диалози за образуването на една необятна лява коалиция за присъединяване ни на локалните избори и търсенето на претендент за кмет който може да консолидира левите гласове и да притегли необятна външна страна. Последваха доста сложни и комплицирани диалози с евентуалните съдружни сътрудници. Разговори в които освен не получавахме поддръжка от националното управление, само че и на моменти ни се пречеше. Въпреки всичко в последния вероятен миг успяхме да записваме локална коалиция Българска социалистическа партия за България с наш претендент за кмет - Ваня Григорова. Твърдя, че направихме една от най-хубавите акции, правени в Българска социалистическа партия изобщо. Кампания, построена върху нашите идеали и полезности, ловко ориентирани към жителите на София и резултатът е налице. Официално доста малко не ни доближи да спечелим София, действително - изборите ни бяха откраднати, както и опцията да имаме ляв кмет на София за първи път от повече от 30 години. За страдание, градската организация беше оставена сама в тази локална акция, вместо борбата за София да се изведе като национална, като борба против претендентите на сглобката, по този начин като искахме и предлагахме. Ние освен не получихме поддръжка, само че и се обясняваше по какъв начин Ваня нямала късмет за балотаж.

След изборите ползата към софийската организация съмнително се ускори. Почти всяка седмица се организираха срещи по самодейност на ИБ на Българска социалистическа партия, по отношение на ситуацията в общинския съвет. Включително са се провеждали срещи без знанието и единодушието на Горско стопанство, с представители на ПП-ДБ-СС и кмета против който водим правосъдно дело за резултата от изборите. Ние постоянно съответно информирахме сътрудниците за естеството на провежданите диалози от наша страна в СОС. Формирахме и нашата позиция.

Сега още веднъж сме изправени пред следващия проблем в връзките си с дребна част от управление и ръководителя. Очевидно си приказваме на разнообразни езици. Очевидно четем и разбираме Устава на Българска социалистическа партия по друг метод.

Според този главен Закон на нашата партия, решенията на равнище община ги взимат груповите органи на локалните организации. Нашият орган е Градският съвет. И в този момент ще Ви прочета решението на Градския съвет, което той взе на съвещанието си на 7-ми февруари.

Решението гласи:

Първо - Градският съвет на Българска социалистическа партия - София разпорежда на групата общински съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Столичния общински съвет да не подписва съдружно съглашение за взаимно ръководство с политическите група на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ в Столичния общински съвет.

Второ - Градският съвет на Българска социалистическа партия - София дава единодушие на групата съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " да поддържа кандидатура за ръководител на съвета при необятно единодушие сред политическите сили в СОС, без вдишване на ангажимент за следващи политически решения.

И двете решения, взети от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, бяха изпълнени от нашата група в Столичния общински съвет. Спазихме прецизно Устава на Българска социалистическа партия, макар настоятелния апел на ръководителя на Българска социалистическа партия през медиите в деня на сесията на Столичния общински съвет да не го вършим. Призив да нарушим Устава на Българска социалистическа партия. Е, няма по какъв начин да нарушим Устава на Българска социалистическа партия. Ако би трябвало в този момент да взема решение - то ще бъде същото.

Благодаря на районните ни организации, които поддържаха това наше решение. Благодаря на Младежката организация в Българска социалистическа партия - София и на Съвета на старейшините, на съдружните сътрудници, на всички, които схванаха смисъла и значимостта на нашите дейности за жителите на София и за партията.

Дълго мислих по какъв начин да дефинирам изявлението си по този начин, че да се разберем през днешния ден с ръководителя и с една дребна част от изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Очевидно е, че на езика на политиката не можем да си приказваме и да се разберем. Защото, в случай че можехме, Българска социалистическа партия нямаше да се трансформира в дребна политически маргинализирана партия.

Не можем да си приказваме и на езика на полезностите. След като социализма и антифашизма са тематики табу за ръководителя, чиито обичан политик е Маргарет Тачър, мъчно можем да споделяме едни полезности.

Явно не можем да се разберем и на езика на правилата. Много са образците за двойни стандарти и безпринципни дейности. Нека не забравяме, че ни се оферираше от най-високото партийно равнище, да изберем за ръководител на СОС най-възрастния консултант или Грети Стефанова от ДСБ, която е от най-големите ни идеологически съперници. Та тя в словото си на първата сесия на 13-ти ноември съобщи, че ще работи за премахването на всички комунистически знаци в града! Защо да може да се предложи Вежди Рашидов от ГЕРБ за ръководител на Народното събрание, обратно на решението на Националния съвет тогава, и това да ни бъде показано като държавническо държание, а да не може да се поддържа краткотрайно решение за унищожаване на техническа спънка, с цел да проработи СОС?! Не е ли симптом на политическа шизофрения, когато в доста общини в страната може съветници от Българска социалистическа партия да поддържат и работят с представители на Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ, а в София това да е закононарушение?! Защо дребна част от националното управление изкривяват и манипулират публичното мнение през медиите посредством откровени неистини за това, че съветниците сме влезнали в ръководството на СОС първо с ПП-ДБ-СС, а по-късно с ГЕРБ?! За операциите, изкривяването на обстоятелства, нарушаването на Устава на партията и саботажи преди и по време на предизборната акция за локалните избори мога доста, в действителност доста да приказвам, в случай че се наложи...

Затова си дадох сметка, че единственият метод да се разберем с вас е да приказваме на вашия език - на езика на персоналното интересчийство.

Преведено на този език, всички тези подправени опорки, с които ни нападахте от ефира на разнообразни медии в последните две седмици, всичките ви причини да ни накажете, можем да ги съберем единствено в едно изречение: Пречите ни да доликвидираме Партията.

Тук съм безусловно склонен с вас.

Пречим!

Докато вие си говорите на този език, Партията умира.

И в случай че това вас, по обясними аргументи, не ви интересува доста, доста, то към момента има задоволително социалисти, които не са безразлични към ориста партията.

Другари, социалисти!

Днес, повече от всеки път, България и българите се нуждаят от Българската социалистическа партия!

Българската социалистическа партия има задача, друга от това да бъде леговище на заболели упоритости и персонални изгоди!

Към най-тясното управление:

Може да ни изключите от вашата група по ползи, от която ние по този начин или другояче в никакъв случай не сме били част, само че не можете да ни изключите от нашата Партия, не можете да изтръгнете социалистическата концепция от сърцата ни!

Аз съм от генерации в нашата партия и оставам в нея до дъно! А вие, за вас не знам!

Благодаря за вниманието!

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР