Всички знаем за какво е кучешкият парк, нали? Нашите кучета

...
Всички знаем за какво е кучешкият парк, нали? Нашите кучета
Коментари Харесай

Златните правила при посещение на кучешки парк

Всички знаем защо е кучешкият парк, нали? Нашите кучета могат да си играят със своите кучешки другари, до момента в който ние си вършим приказка със стопаните им. Всички се забавляват и са щастливи.

Но паркът за кучета има някои характерни и много значими правила, които постоянно би трябвало да се съблюдават. В множеството паркове за кучета тези правила даже са окачени на входа. За страдание, прекалено много притежатели на кучета подценяват или пренебрегват разпоредбите, като одобряват, че всичко им е ясно. Това може да се окаже рисково както за кучетата, по този начин и за техните стопани.

Правилата на парка за кучета са основани както за поощряване на положителни обноски, по този начин и за повишение на сигурността. По тази причина е значимо да знаете какво е би трябвало и какво не би трябвало да се прави кучешкия парк. Ето ги и тях:

Какво би трябвало да се прави в кучешкия парк

- Уверете се, че кучето ви има всички нужни ваксини преди да посетите парка за кучета. Това включва ваксини против бяс, чума и кучешка кашлица, както и такива срещу бълхи, кърлежи и чревни паразити. Говорете с вашия ветеринарен доктор, с цел да сте сигурни, че кучето ви е предпазено и че самите вие не застрашавате другите кучета. Вашият ветеринарен доктор може да предложи спомагателни защитни ограничения, като лептоспироза или кучешки грипни ваксини, според от местоположението ви и други вероятни опасности.

- Дръжте кучето си на каишка, до момента в който не стигнете избраната зона, където може да се пусне да тича свободно. Това са просто положителни обноски (вашето куче без каишка може да изтича да поздрави други кучета на каишка и да ги уплаши), а също и защитна мярка (кучето без каишка може да се втурне пред колата на близкия паркинг и деня ви да свърши с трагични последици).

- Махнете каишката на кучето си, преди то да се причисли към другите кучета, с цел да играе. Повечето паркове за кучета имат място на входа, където можете безвредно да спрете и да махнете каишката на кучето си. Забраната за каишки в зоните за игра на парка е за да понижи агресивното държание - кучетата, които не са на каишка, могат по-лесно да употребяват подобаващ език на тялото, с цел да обезсърчат нежеланите взаимоотношения или да се отдалечат от куче, което считат за заплашително, в сравнение с кучета с каишка биха могли.

- Научете кучето си да влиза в кучешкия парк по спокоен, учтив метод. Кучетата, които са възбудени и реагират мигновено, карат други кучета да се превъзбуждат, което от своя страна, може да докара до агресивното държание. Отделете време да научите кучето си да бъде сдържано.

 Кучешки парк

- Ограничавайте кучето си до зони, подобаващи за размера му. Парковете за кучета нормално се разделят на зони за игра за дребни и огромни кучета и е значимо вашето куче да бъде в вярната зона. Вашето малко куче може да се схваща с по-големи кучета и противоположното, само че кучешкият парк не е вашият дом. Едно по-голямо куче може непреднамерено да нарани едно малко куче, даже в другарска игра. Също по този начин има опция едно по-голямо куче да схване малко куче като плячка, което може да докара до съществено пострадване или даже гибел.

- Не водете некастрирани кучета в парка. Или най-малко в случай че го вършиме, следете деликатно кучето си и държанието му. Некастрираните кучета, изключително разгонените женски, могат да причинят спорове сред другите кучета и да усилят риска от несъзнателно чифтосване.

- Чистете след кучето си. Прибирането на изпражненията на кучето си е просто положително образование - и по-важното е, че оказва помощ да се предпазите парка от разпространяването на паразити.

Какво не би трябвало да се прави в кучешкия парк

- Не водете кутрето си в кучешкия парк. Малките кученце не са подготвени за парка или други зони с доста хора и кучета, до момента в който не навършат най-малко 12-16 седмична възраст и не са изцяло имунизирани. Консултирайте се с вашия ветеринарен доктор, с цел да видите по кое време е подобаващото време за социализацията на вашето кученце.

- Не водете дребни деца или бебета в кучешкия парк. Техният дребен размер и неналичието на опит с кучета могат да основат рискова обстановка за детето или за кучетата. Едно превъзбуденото куче може несъзнателно да събори или нарани дете, до момента в който си играе. Куче, което се опасява от деца, може да реагира нападателно на опита на детето да си играе с него. В редки случаи кучето може да схване детето и като плячка. Независимо от обстановката, рисковете за детето могат да бъдат обилни.

- Не носете скъпи за кучето неща в парка. Куче, което пази и става нападателно с избрани предмети - в това число характерни храни или играчки - може да се трансформира в риск за себе си и за другите, в случай че усеща че движимостите му са застрашени. Оставете обичаните неща на кучето си вкъщи и имайте мислено, че за куче, което демонстрира податливост към бранене на територия или предмети, кучешкият парк може да не е най-подходящото място, защото там са позволени играчки като тенис топки и фризбита.

- Не се разсейвайте. Разговорите по телефона, изпращането на текстови известия или имейли и висенето във Фейсбук не са целесъобразни по време на посещаване на кучешките паркове. Кучето ви би трябвало да бъде следено от самото начало, даже когато сте измежду хора и кучета, познати за домашния ви любим.

 Градинка за кучета

- Не водете хиперактивно куче в парка преди да се го поуморили малко преди този момент. Прекалено дейните кучета могат да се сторят заплашителни на другите кучета в парка. Ако имате възбудимо куче, заведете го на дълга разходка или джогинг или поиграйте в двора, преди да се отправите към парка за кучета - каквото е належащо, с цел да изгори то малко сила и да го подготвите да играе чинно с приятелите си.

- Не позволявайте на кучето си да се качва върху други кучета. Вместо това се опитвайте да разсеете кучето си с игра или го извадете от парка, в случай че същото поведение продължава.

- Не използвайте визити в кучешкия парк, с цел да социализирате нападателно куче. Кучета, които са нападателни с хора или други кучета, в никакъв случай не би трябвало да се водят в кучешки паркове. Завеждането на нападателно куче в парк рядко взема решение казуса, вместо това излага на риск другите кучета и хора. Ако сте загрижени за агресивното му държание, потърсете професионално управление за справяне с казуса и избягвайте парка, до момента в който казуса не бъде позволен.

- Ако кучета се сбият, не заставайте посред им. Това е добър метод да бъдете ухапани - във възбудено положение даже вашето куче (а и чуждото) може несъзнателно да ви нарани. Кучето може също да ви схване като опасност и да пренасочи експанзията си към вас. Вместо да скачате сред две биещи се кучета, използвайте други тактики за спиране на кучешка битка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР