Всички знаем колко са полезни плодовете. Те съдържат много важни

...
Всички знаем колко са полезни плодовете. Те съдържат много важни
Коментари Харесай

5 плодове с ниско съдържание на въглехидрати, които са много полезни за вас

Всички знаем какъв брой са потребни плодовете. Те съдържат доста значими витамини и антиоксиданти и са по-здравословният вид от доста други храни. Ежедневната консумация на плодове и зеленчуци може да усъвършенства здравословното ви положение доста.

Но някои плодове имат неприятна известност, заради наличието на въглехидрати. Хората считат, че няма плодове, които имат ниско наличие на въглехидрати и просто пропущат яденето им. Важно е да запомните, че плодовете са единствено част от хранителната картина. А въглехидратите, които ще намерите в плодовете, несъмнено, не са същите като модифицираните въглехидрати, които ще намерите в парче бял самун.

Има няколко варианти за плодове с в действителност ниско наличие на въглехидрати. Така че, в случай че стартирате диета с ниско наличие на въглехидрати, тези 5 варианти за плодове са най-хубавите:

1. Кайсия

Кайсиите може да са сладки и сочни, само че има единствено 3,89 грама въглехидрати в дребен плод и единствено 17 калории. Те също са добър източник на витамин А.

2. Киви

Този страхтоен плод има 11 грама въглехидрати в приблизително огромен плод, само че това не е всичко. Едно киви дава отговор на ежедневните ви потребности от витамин С и е добър източник на витамин К, който предлага 38% от дневните ви потребности. Ще се заредите и с минерали като калий, фосфор и мед.

3. Диня

Вероятно сте чували, че в динята има доста захар, само че това не е напълно правилно. Една чаша кубчета любеница съдържа единствено 11 грама въглехидрати, дружно с витамин А, витамин С, калий и магнезий.

4. Ягоди

Кошница апетитни червени плодове е страховит избор за плодове с ниско наличие на въглехидрати. Една чаша ягоди съдържа 11 грама въглехидрати и доста антиоксиданти. Също по този начин обезпечава 148% от дневните ви потребности за витамин С. Ягодите са превъзходен източник на манган.

5. Авокадо

Вероятно не гледате на тази супер храна като на плод, само че е. И то с ниско наличие на въглехидрати. Има единствено 8.53 грама въглехидрати в 100 грама авокадо. Авокадото е добър източник на фибри и здравослвни мазнини.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР