Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня, но

...
Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня, но
Коментари Харесай

Без тези храни и напитки за вечеря, ако искаме да отслабнем

Всички знаем, че закуската е най-важното ястие за деня, само че мнозина я пропущаме - заради ред аргументи. В повече случаи не ни остава време и за обед - поради разнообразни задължения. В края на деня към този момент сме извънредно гладни, което води до щедро похапване вечерта.

Именно късното и погрешно хранене вечер постоянно се оказва причина за трупане на непотребни килограми. Нека си напомним кои храни не трябва да позволяваме в менюто за вечеря, в случай че желаеме да отслабнем.

Какво не трябва да ядем за вечеря

Мазнини
Изглежда явно, само че би трябвало да се подчертае, че всяко пържено би трябвало да се заобикаля, защото са доста калорични ястия, изключително по отношение на времето от деня, когато към този момент се готвим да си легнем. Тогава тялото ни към този момент е неподвижен и не може да изгори насъбраните калории.

Въглехидрати
Лошите въглехидрати като ориз, картофи, тестени произведения, самун, зърнени храни, бисквитки и така нататък е добре да се одобряват в умерени количества, изключително на вечеря.

Колбаси
Похапването на студени предястия, въпреки да ни се коства безобидно, в действителност също води до затлъстяване. Колбасите са източници на мазнини и съдържат доста калории, които ни карат да дебелеем.

Безалкохолни и алкохолни питиета
Идеалният вид за напитка вечер, а и през целия ден, е водата. Но в доста случаи в края на деня ни се желае да си отворим газирано или даже бира, което не е по никакъв начин добра концепция. Алкохолът и напитките с мехурчета също са причина да наддадем тегло.

Ако търсим съвършен вид за вечеря, имаме няколко доста положителни оферти.

Риба, на скара или задушена.
Пилешко, на скара, варено или печено.
Зеленчуци, задушени или печени.
Салати. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР