Всички знаем, че шансовете ни за успех в бизнеса могат

...
Всички знаем, че шансовете ни за успех в бизнеса могат
Коментари Харесай

4 фрази, които саботират вашия успех

Всички знаем, че възможностите ни за триумф в бизнеса могат да бъдат повлияни положително или отрицателно от нашите взаимоотношения с останалите, хранителни ни привички, съня и физическите извършения. Това, което множеството хора подценяват, е ролята на ежедневния език.

Независимо дали става въпрос за започването на по-здравословен метода на живот, построяването на бизнес или някаква друга цел, триумфът ви не се базира единствено на усвояването на избрани умения и познания, само че и на психическата ви настройка. Думите са по-силни, в сравнение с осъзнаваме.

Може да сте най-талантливият, образован и почитан експерт във вашата област, само че в случай че не подбирате добре думите си ще пристигна миг, в който сами ще саботирате личния си прогрес. 

Без значение дали го забелязвате или не, думите и фразите, които употребявате, могат да изразят възприятие на подозрение, неустановеност и липса на самочувствие.

Когато започнах да обръщам повече внимание на езика, който употребявам всеки ден, осъзнах, че речникът ми не дава отговор на амбициозните цели, които си бях сложил. Несъзнателно аз си създавах вътрешен спор.

Имайки това поради, съумях да отстрани от речта си 4 изречения, които основават най-големите спънки пред триумфа. Ето ги и тях:

1. „ Може би... "

Това е фраза, която общителните хора употребяват постоянно, с цел да не обидят своя събеседник. Всъщност, по този метод вие казвате на ответната страна, че нямате никакво желание да извършите това, за което сте говорили. 

Когато съветвам моите клиенти, отстранявам фразата „ може би “ и давам отговор с „ да “ или „ не “, тъй като истината е, че няма приблизително състояние. В доста случаи използваме „ може би “, когато се опасяваме просто да кажем „ не “.

Виждали ли сте в миналото човек да трансформира живота си, като споделя, че „ може би “ ще предприеме някакви ограничения? Аз не съм и бих се обзаложил, че никога няма да го видя.

В бизнеса, както и в преследването на всяка друга цел, би трябвало да сте изцяло сигурни в себе си и в решенията, които вземате всекидневно. Ако не сте, другите ще виждат вашата липса на убеденост и ще изгубят вярата си във вас.

Поемете уговорката да премахнете фразата „ може би “ от вашия речник и поискайте същото от хората, с които поддържате връзка. Времето е прекомерно скъпо, с цел да го губите с „ може би “.

2. „ Ще опитам “

Всички сме чували изрази от рода на: „ Ще опитам да завърша този план до четвъртък “ или „ Ще опитам да стартира да се храня по-здравословно “. Самият аз съм ги употребявал нееднократно.

Тази фраза нормално се употребява, когато желаеме да се отървем от някакво обвързване, което не намираме за изключително прелестно. С други думи, фразата „ ще опитам “ ни пречи да поемем сериозен ангажимент. Няма по какъв начин да постигнете триумф в каквото и да е било начинание, в случай че не сте ангажирани.

Ако желаете да бъдете в действителност сполучливи, заменете „ ще опитам “ с фразата „ ще го направя “, която няма да ви остави място за съмнения и отвод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР