Всички знаем, че преди излагане на слънце трябва да ползваме

...
Всички знаем, че преди излагане на слънце трябва да ползваме
Коментари Харесай

След слънчево изгаряне: 8 доказани домашни лека  

Всички знаем, че преди излагане на слънце би трябвало да употребяваме слънцезащитни артикули, да пием вода, да носим шапки и да не излизаме в най-голямата горещина.

Също по този начин е истина, че не постоянно съблюдаваме нужната профилактика срещу изгаряне. Когато към този момент е късно, търсим метод да облекчим болката и червенината. Има разнообразни мехлеми за след слънце. Има обаче и няколко потвърдени домашни предписания, с които да се почувстваме по-добре, ето ги и тях:

Кисело мляко – може би най-популярният и изпитан лек е леден компрес с кисело мляко. Нанася се компактен пласт студено кисело мляко върху изгорелите сектори на кожата до момента в който се охладят.

Кори от краставица – друга изпитана рецепта включва люспите от краставицата. Поставят се върху кожата, с цел да лишават от топлината ѝ. След като се затоплят, корите се сменят с нови

via GIPHY

Ябълков оцет – Нанася се малко ябълков оцет върху засегнатите зони, благодарение на памук или хавлиена забрадка. Помага за охлаждането ѝ.

Лимонов сок – Нанася се върху кожата като оцета – с памук или забрадка. Може да се комбинира вана с оцет и лимонен сок.

Сода – При слънчево изгаряне оказва помощ и натриването с хлебна сода. Можете да потопите марля в разтвор от вода и сода бикарбонат и да я поставите върху засегнатите сектори. Содата може да се нанесе и непосредствено върху изгорялата кожа.

via GIPHY

Невен – За да облекчим болката и паренето, можем да си приготвим студен компред от пълномаслено прясно мляко, чай от цвят на невен или лайка.

Пакетче чай – различен изпитан способ е да си напълним хладка вана и в нея да сложим някоко пакетчета чай. Ако прибавим и хладък душ за десерт, облекчението е обезпечено.

via GIPHY

Много вода – значимо е да не забравим да пием доста вода в жегите, както преди излагане на слънце, по този начин и при изгаряне, тъй като е допустимо да сме се обезводнили.

И още за слънчевите лъчи:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР