Всички знаем, че животните имат положително въздействие върху здравето на

...
Всички знаем, че животните имат положително въздействие върху здравето на
Коментари Харесай

10 фактa за кучетата, които доказват, че не можем да живеем без тях

Всички знаем, че животните имат позитивно влияние върху здравето на своите притежатели. А кучетата са изключително потребни за хората, тъй като съгласно учените те удължават живота на човек с почти 2 години.

Ще ви представим 10 обстоятелството, доказващи, че кучетата имат позитивно въздействие върху здравето на своите притежатели.

Факт 1: Собствениците на кучето по-рядко имат високо кръвно налягане

Учените от Нюйоркския университет в Бъфало организираха изследване и откриха, че грижите за кучета намаляват кръвното налягане и равнищата на стрес. Важно е да се спомене, че участниците не са приемали лекарството си за кръвно налягане по време на изследването. И се оказва, че кръвното им налягане се възстановява единствено като са заобиколени от кучета.

Факт 2: Собствениците на кучета са по-щастливи

Кучетата вършат притежателите си щастливи, тъй като подтикват производството на хормоните на щастието - ендорфини, допамин, серотонин и окситоцин. Тези хормони са естествени антидепресанти. През 2002 година английски учени организираха изследване измежду хора, които имаха животни и откриха, че множеството от тях (75%) се усещат щастливи. Също по този начин участниците твърдяха, че връзката с домашни любимци ги кара да се усещат по-малко самотни.

 10 фактa за кучетата, които потвърждават, че не можем да живеем без тях pixabay

Факт 3: Собствениците на кучета имат по-малък риск от сърдечен удар

Проучване демонстрира, че притежателите на кучета, които са имали инфаркт, претърпяват идната година 4 пъти по-често от хората, които нямат кучета. В друго изследване учените от Бруклинския лицей откриха, че притежателите на кучета имат по-добри резултати за вариабилност на сърдечния темп (мярката за риска от инфаркт) спрямо хора, които нямат кучета.

Факт 4: Собствениците на кучета имат по-ниско равнище на холестерола

Изследванията демонстрират, че притежателите на кучета имат по-ниско равнище на холестерол. Няма пояснение за този феномен сега, само че може би това е по този начин, тъй като притежателите на кучета са просто по- дейни физически.

Факт 5: За притежателите на кучета е по-лесно да отслабнат

Само 20% от популацията на планетата прекарват 30 минути във физически извършения всеки ден. Така че, заседналият метод на живот прави хората по-затлъстели и по-податливи на сърдечни болести и диабет. Имаше изследване, което доказваше очевидното: притежателите на кучета имат повече физическа интензивност, тъй като би трябвало да вървят и да играят с тях.

 10 фактa за кучетата, които потвърждават, че не можем да живеем без тях pixabay

Факт 6: Собствениците на кучета понасят по-лесно болката

Според учените от Университета в Уошингтън, кучетата оказват помощ на хората да се провиснал и да насочат вниманието си към тях, което оказва помощ да се облекчи болката и да се понася по-леко.

Факт 7: Собствениците на кучета спят по-добре

Резултатите от едно изследване демонстрират, че 41% от притежателите на кучета, които оставят своите домашни любимци да спят в леглото, с тях, спят по-дълго и по-добре. Участниците твърдяха, че спят по-добре и са по-спокойни, тъй като техните домашни любимци са покрай тях.

 10 фактa за кучетата, които потвърждават, че не можем да живеем без тях pixabay

Факт 8: Собствениците на кучета имат по-малък риск от алергии

Около 50 милиона американци имат алергии и козината на домашни любимци е една от най-честите аргументи. Изглежда малко необичайно, само че домашните любимци в действителност могат да понижат риска от алергия. Резултатите от изследването, оповестено от Medical News Today през 2015 година, настояват, че в случай че децата са в контакт с животни в ранна възраст, имунната им система става по-силна и по-малко сензитивна към развиване на алергия.

Факт 9: Собствениците на кучета имат по-добро психическо здраве

Според някои данни психичните болести се развиват при към 20% от възрастните в Съединени американски щати, а депресията, биполярното разстройство и шизофренията са най-често срещаните. Въпреки обстоятелството, че домашните любимци не могат да излекуват тези болести, изследванията демонстрират, че те могат да улеснят живота на хората с тези болести. 60% от хората със съществени психологични разстройства настояват, че техните домашни любимци могат да управляват страстите им, да понижат депресията и да понижат паниката.

 10 фактa за кучетата, които потвърждават, че не можем да живеем без тях pixabay

Факт 10: Собствениците на кучета са по-комуникативни

Проучванията демонстрират, че притежателите на кучета стартират диалози с други хора по-често, в сравнение с хората, които нямат кучета. Също по този начин, тези хора нормално опознават съседите си по-бързо. А 40% от участниците са споделили, че са получили някаква помощ от хората, с които са се срещали с помощта на куче.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР