Всички заедно имаме нужда от преосноваване на Европа. Това каза

...
Всички заедно имаме нужда от преосноваване на Европа. Това каза
Коментари Харесай

Натали Лоазо: Имаме нужда от преосноваване на Европа


Всички дружно имаме потребност от преосноваване на Европа. Това сподели министърът по европейските въпроси на Френската република Натали Лоазо в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Лоазо приказва във Френския институт в България на конференцията „ Каква е упоритостта ни за Европа? ” част от поредицата „ Европа, която пази ”. В нея взе участие и министъра за европредседателството Лиляна Павлова.

Натали Лоазо уточни, че връзките сред Франция и България са дългогодишни. Те се характеризират с надълбоко другарство. „ Приятелството, което свързва Франция и България се поддържа непрекъснато, посредством нови връзки ”, сподели тя и пожела триумф на Българското председателството.

„ Голямото предизвикателство, което би трябвало да поемем дружно през 2018 година е зареждането с нова динамичност на европейския план. Предложенията на Франция за суверенна, единна и демократична Европа, отекват в целите на вашето председателство за по-сигурна, по-стабилна и по-солидарна Европа ”, сподели министърът. Натали Лоазо уточни проучване, което демонстрира, че европейките жители са несъмнено по-оптимистично настроени за бъдещето на Европейски Съюз. България е една от страните където привързаността към Европейски Съюз е най-силна. Министърът сподели, че при все че жителите по целия континент изпращат постоянно сигнали, които свидетелстват за въпросите, които си задават.

Големите провокации на 21 век могат да бъдат съществено поети единствено в случай че излезем от националната рамка и като действаме на европейско равнище. „ Заедно и само и единствено дружно ние можем да влияем върху международните правила на играта. В този подтекст сме уверени, че всички дружно имаме потребност от преосноваване на Европа. Европейската сигурност, полезностите ни и общественият и стопански модел, на който държим, не са застрашени от Европейски Съюз, а назад, те се укрепват от Европейски Съюз. Приемането от народите на европейското създаване изисква европейците да имат вяра в способността на Европейски Съюз да ги закриля по-добре от международните проблеми и от негативните последствия от глобализацията ”, сподели тя и уточни предложенията на Франция за суверенна, единна и демократична Европа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР