Всички японски граждани, които искат да напуснат Судан, са били

...
Всички японски граждани, които искат да напуснат Судан, са били
Коментари Харесай

Япония евакуира всички свои граждани, които искат да напуснат Судан

Всички японски жители, които желаят да изоставен Судан, са били евакуирани, сподели през днешния ден японският министър председател Фумио Кишида, представен от Ройтерс.

Наред с 45-те японци, които бяха евакуирани нощес с японски боен аероплан, още осем са напуснали страната благодарение на Франция и на някои интернационалните организации, сподели пред публицисти Кишида.

Засега не е ясно дали тези осем японци, включват четиримата японски жители, за които Кишида сподели, че са се евакуирали благодарение на Франция и Международния червен кръст.

" Евакуацията на всички японци, които са поискали да изоставен (Судан), към този момент е приключена ", сподели японският министър председател, без да дава повече детайлности.

Японското външно министерство е взело решение краткотрайно да прекрати работата на посолството на Япония в Судан.

" Във връзка с бързо влошаващата се обстановка в областта на сигурността целият личен състав на посолството беше евакуиран в Република Джибути. Посолството ни в Судан беше краткотрайно затворено, а краткотраен консулски център беше отворен в Джибути, където продължава да дава съответните услуги ", се показва в изказване на японското външно министерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР