Всички в отбора вярвахме, че наистина можеше да се получи

...
Всички в отбора вярвахме, че наистина можеше да се получи
Коментари Харесай

Треньорът на Академик: Борихме се до самия край

Всички в тима вярвахме, че в действителност можеше да се получи нещо. До самия край се борихме. В нахлуване тактиката, която бяхме избрали беше много подобаваща. До огромна степен си сподели думата опита и класата на играчите на Рилски състезател. Дадохме всичко от себе си. Опитах се този път да играя с малко по-дълъг състав и да пусна Кръстомир Михов още преди полувремето и да завъртя Николай Титков, който след контузията е на положително равнище и приключи с 16 точки. Рилски състезател са добър, класен тим и когато ги оставиш те вкарват. Няма защо да съжаляваме. Показахме на публиката зрелищен мач и е въпрос на време да подобряваме минусите, които имаме като тим. Календара ни е като НБА и Евролигата, само че пък имаме разполагаем играчи, които занапред стъпват в мъжкия баскетбол и това е опит за тях. Ще мислим тактически разновидности, ще е мъчно, само че не се оплакваме. Това съобщи треньорът на Академик Йордан Янков след загубата с с 81:88 от Рилски състезател.

„ Първото полувреме не влязохме както би трябвало в мача. Не бяхме фокусирани и бъркахме геймплана. Второто полувреме бяхме по-концентрирани и мобилизирани и успяхме да се доближим до противника, само че малко не ни доближи. Млади сме, би трябвало да се раздаваме всеки мач. Надявам се идващите два мача да разучим добре противниците си и да спечелим”, съобщи Томислав Минков, състезател на Академик.

Людмил Хаджисотиров, треньор на Рилски състезател, разяснява: Не беше лек дуел. Поздравявам моя тим, че спечелихме. Тук не се играе елементарно. Отборът на Академик разполага с добър тим и влезе в добър игрови темп с мачовете в Балканската лига. Въпреки, че на моменти водихме с 19 точки със зоновата отбрана ни пообъркаха нападението. Имахме няколко тежки микроситуации, само че се веселя, че ги преодоляхме. Смятам, че на моменти би трябвало да взимаме по-добри решения и да играем по-твърдо в отбрана. Особено в четвъртата част им позволихме да създадат 26 точки, което е надалеч от това, което аз чакам и което желая. В мач, който направихме 18 тройки мисля, че трябваше с по-голяма разлика да спечелим. Радостно е, че макар сложните обстановки съумяваме да ги преодоляваме. Да, продължаваме без загуба, само че това нищо не значи всеки мач е обособена борба. Сега ще можем да си починем малко и да се готвим доста съсредоточено за мача с Черноморец. Очаквам да играем по-добре и да се преборим за успеха.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР