„Всички в България сме от село, но на някои много

...
„Всички в България сме от село, но на някои много
Коментари Харесай

Адвокатът на Лупи, който тръгна на поход с отцепниците от Северозапада срещу Слави

„ Всички в България сме от село, само че на някои доста им личи”, споделя националното творчество и най-точно дефинира разлъката в „ Има подобен народ”. Прелъстени от постове и благинки група от 5 депутати и един министър в оставка оповестиха:

„ Има Такъв Народ е бизнес план, Слави извършва поръчки на мафията”.

Оттам заваляха избрания за групата на шестимата – от смелчаци, които мислят за бъдещето на България - до предатели, гледащия личния си кяр. Истината всекидневно е по средата, само че зависи от коя позиция се гледа.

Ако различен беше изказал тези думи за случаващото се в Има Такъв Народ, а не Радостин Василев, евентуално много хора щяха да одобряват доста от нещата на съществено. В случая обаче излязоха група депутати от Има Такъв Народ, които се оплакаха, че били „ излъгани”, че ще станат министри – Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев. Към тях се прибавя и младият плевенски „ душманин” от Facebook на Кирил Петков - Деян Петков и индивидът от службите Светлин Стоянов.

Общото сред всички тях е, че те са определени за депутати от обичания район на Слави - Северозападна България. Иронично, само че факт.

Личността на Радостин Василев през цялото време буди неразбиране - по какъв начин може човек, който забърква кавги и проблеми на всички места, където отиде, да има толкоз висок заем на доверие. Естествено, инвестицията от Слави и Тошко във Василев се оказа от „ неприятните кредити”, само че колектори против него към този момент не могат да бъдат пуснати.

Спортният министър нашумя в партньорството му с Александър Томов – Лупи в най-мрачните години на ЦСКА. Макар във визитката си Василев да написа, че е избавил ЦСКА от банкрут, истината е, че той е един от хората, които забиваха пирони в ковчега на „ армейците”. Първите му изяви като състезателен министър наподобяваха доста и последните му такива. Тогава „ Кръстникът на мафията” бе Илияна Раева… Още на другия ден абсурдът бе сподавен, само че фиксацията на Радостин Василев в думата „ мафия” очевидно не е инцидентна.

Записът, който бе пуснат на конференцията на Има Такъв Народ сред Василев и депутатката Христинка Иванова, демонстрира какъв брой сбъркана е цялата ни политическа система сега. Без въвеждане в този диалог, той наподобява доста повече на това по какъв начин селски момък от Северозапада кандисва своята обичана да му пристане:

Мъжки глас: Как можеш да не слезеш. Всички сме тук, чакаме те.

Женски глас: Разбирам те, само че си трансформирах решението.

Мъжки глас: Слушай ме, няма но. Идвам да те взема аз персонално.

Женски глас: Няма да вървя на никое място.

Мъжки глас: Слушай ме, Христинче. Слушай ме, аз не съм изменник, върша го за твое добре, не ме предавай и ти. Само аз съм ти обещавал.

Женски глас: Никой нищо не ми е обещава; и на никого нищо не съм взимала. Мога да си отида и на село, както се споделя. Изобщо не ми е проблем.

Мъжки глас: Тогава си подай молбата и напускаш Народното събрание. Ще ти пратя хора и ще ти създадат молбата, както написа по книгите….Искам да те запазя теб. Пътувам към теб.

Женски глас: Не, не, няма да дойда. Не желая, трансформирах си придвижването. Няма смисъл. Не съм си в нас – при гаджето съм.

Трагедията в цялата обстановка е, че това ще бъдат новите „ герои” на деня, които ще крепят държавното управление. Правителство, което от ден дневно наподобява изчерпано, като единствената му цел е да продължи живота си, колкото е допустимо по-дълго, защото възкресение за участниците в него надали ще има. Кирил Петков ще продължи да търси още своите 7-ина, само че е ясно, че златните пръсти в този парламент ще са хората на Радостин Василев.

Самият той пък е всичко това, което не би трябвало да бъде един политик – нахален, нарцистичен, хлъзгав и тесногръд. Тук обаче приликите с новите врагове и досегашни другари – Тошко Йорданов и Слави Трифонов са прекомерно огромни, а острите камъни не могат дружно да мелят брашно.

Всичко, което пък разказва това ръководство може да се сведе до това, че Българска социалистическа партия наподобява най-нормално от партиите, подписали съдружното съглашение, а единствено по себе си това наподобява безусловно ненормално.

Отцепването на номадите от Има Такъв Народ пък ще продължи ужасът до безкрайност на това ръководство, само че е несъмнено, че за него ще настъпи ужасяващ край. Слави Трифонов и сие пък ще платят цената, за това, че юристът на Лупи стана главен фактор в българската политика, а тя е, че надали ще минат 4%-та преграда на идващите избори.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР