Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят

...
Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят
Коментари Харесай

За 13-ти път отбелязаха Празника на домашната наденица в несебърското село Кошарица

Всички, почели празника в Кошарица, имаха опцията да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша алено вино

За 13-ти път в Кошарица бе маркиран Празникът на домашната наденица. Събитието се провежда и организира с поддръжката на Община Несебър.

Проявата, която е намерила своето място в културния календар на общината и всяка година придобива все по- огромна известност, още веднъж притегли доста гости пристигнали да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват спечелилите в обичайния конкурс за най-вкусен домашния суджук.

Специално подбраното тричленно жури, след деликатна дегустация на продукцията на участниците в състезанието за най-вкусно домашно мезе, разгласи имената на майсторите: първи – Ангел Стойчев; Мехмед Лятиф –втори и Борислава Анчева – трета.

Победителите получиха грамоти за потвърдено майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев.

Всички, почели празника в Кошарица, имаха опцията да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша алено вино.

За празничното въодушевление на присъстващите се погрижиха Танцовият състав и ПГ „ Магия “ към локалното читалище „ Светлина – 1928 “, Хор за гръцки песни „ Месамбрия “ и ТС „ Месамбрия “ към НЧ „ Яна Лъскова-1905 “- Несебър, група „ Морски бриз “ към Пенсионерски клуб в Несебър-Нова част, Група за достоверен фолклор и танцов състав към читалището в гр. Китен и Женска и мъжка фолклорни групи към читалището в Казичене и други

Празникът на домашната наденица е една от обичайните за общината прояви, даващи опция на хората да поддържат връзка, да се веселят, да се сближават и да обменят кулинарни предписания в духа на националните обичаи.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР