Всички училища във Варненска област имат готовност към преминаване на

...
Всички училища във Варненска област имат готовност към преминаване на
Коментари Харесай

Ирена Радева: Всички училища са в готовност за онлайн обучение от утре

Всички учебни заведения във Варненска област имат подготвеност към прекосяване на образователните занятия онлайн, което ще стане от на следващия ден, 31 януари. Предупредени са всички учебни екипи да основат нужната организация. Това разгласи във варненското студио на Дарикначалникът на Регионалното ръководство на образованието(РУО)Ирена Радева.

Учениците, които по някаква причина имат усложнения с техниката - тя е развалена или са доста деца всемейството, могат да се извърнат към съответното учебно управление за даване на устройство, с цел да се включат обикновено вобучението от разстояние в електронна среда. В учебните заведения към този момент има огромен запас, обезпечен от МОН по разнообразни стратегии и планове, уточни Радева.

Началникът на РУО разяснява и последния случай на принуждение сред възпитаници. Единайсетокласничкатаот гимназията по стопанска система " Д-р Иван Богоров ", която бе бита и унизена от свои връстници, не е била на учебно заведение известно време, само че по други аргументи. Очаква се момичето да подаде тъжба в полицията и да бъде разпитана от органите на реда, с цел да се чуе и нейната позиция, изясни Ирена Радева. Тя добави, че в тази ситуация е задействан механизмът за противопоставяне на издевателството и насилието. Съдействие е получено и от Националната мобилна група за психическа поддръжка.

„ Надявам се този доста противен случай да бъде изключение. Не се е случил в границите на образователно заведение, само че е сред възпитаници и ни дава явен знак, че би трябвало да продължаваме да работим с децата. Този развой не е спирал. “

Според Радева, с цел да бъде предварителната защита против експанзията по-успешна, е извънредно значима поддръжката на родителите. „ Без тях не можем да създадем каквото и да е за поддръжка на детето, а децата имат потребност “, посочи Радева.

Учителите доста постоянно виждат проблеми или някакъв тип по-особено поведение на децата. Подрастващите може да не демонстрират признаци на нападателно държание в учебно заведение, само че се вижда, че има някакъв проблем и детето страда от нещо, уточни експертът.

Случаите на детско принуждение не са толкоз чести, само че се следи плавна наклонност за тяхното увеличение. Не всички случаи стигат до учебните управляващи. Вербалната експанзия да вземем за пример мъчно може да бъде засечена и потвърдена.

Децата и родителите да бъдат доста деликатни със обществените мрежи, където има различен тип връзка. Родителите да наблюдават децата си. Те са тези, които да бъдат по-внимателни по кое време и по какъв начин им обезпечават достъп до устройствата, да имат взор върху в какви среди споделят децата и да им коментират рисковите в кибер мрежата, призовашефът на РУО.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР