Всички ученици в началните и средните училища в китайската столица

...
Всички ученици в началните и средните училища в китайската столица
Коментари Харесай

Шанхай обяви победа над COVID-19

Всички възпитаници в началните и междинните учебни заведения в китайската столица Пекин се връщат в класните стаи от понеделник, откакто през последните дни е регистриран спад на случаите на ковид, оповестява " Ройтерс ".

Детските градини ще възобновят работа от 4 юли.

Пекин затвори учебните заведения при започване на май и учениците минаха към отдалечено образование на фона на внезапния скок на случаите на COVID-19. На учениците от последна година в междинните учебни заведения беше разрешено да се върнат към присъствени занятия на 2 юни.

Провежданите отвън учебните заведения спортни занятия за младежите пък могат да бъдат възобновени от 27 юни в регионите, където в продължение на седем следващи дни няма случаи на заразяване. Това обаче не важи за занятията, провеждани в подземни пространства на жилищни здания, а броят на участниците в тях би трябвало да е стеснен до 75% от естествения потенциал. Присъстващите би трябвало да показват и негативен тест за COVID-19, изработен през последните 72 часа.
 Китай се бори с нови огнища на ковид
Китай се бори с нови огнища на ковид

В Шанхай бяха разпоредени всеобщи проби за жителите

Пекин е измежду градовете в Китай, въвели строги ограничавания, с цел да попречат на разпространяването на вълната от Омикрон от март до май. Това докара до с пад на броя на случаите, само че нанесе тежък удар на стопанската система.

Шанхай, който мина през двумесечен локдаун,, пък разгласи, че за последното денонощие не е открит нито един случай на заразяване - за пръв път от 23 февруари.

Местните управляващи не престават да организира всеобщи PCR проби на 25-те милиона поданици всеки уикенд до края на месеца, а храненето на закрити публични места остава неразрешено в по-голямата част на града.
 Шанхай още веднъж вкарва непълен локдаун
Шанхай още веднъж вкарва непълен локдаун

Започва всеобщо Коронавирус тестване в 2-милионен квартал в града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР