Всички твърдят, че няма шансове за реализиране на втория мандат,

...
Всички твърдят, че няма шансове за реализиране на втория мандат,
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Вторият мандат може да бъде реализиран

Всички настояват, че няма шансове за осъществяване на втория мандат, само че съгласно мен има такива, тъй като в случай че проследим част от парламентарните групи поддържат същите политики, че биха го подкрепили. Много обаче зависи кой ще е министър председател и кои министри. Това сподели пред Радио " Фокус " преподавателят по конституционно право в Софийския университет доцент Наталия Киселова.

По думите ѝ зависи от " Продължаваме промяната " дали желаят да поканят Българска социалистическа партия на диалози.

" Нито Кирил Петков, нито Асен Василев ще бъдат претенденти за министър председател. В подобен случай можем да забележим напълно различен човек, който е отвън политиката, както беше господин Габровски. Проблемът при него беше съставът на кабинета, тяхното минало, както и откровенията кой е съветвал проф. Габровски ", уточни доцент Киселова.

Мнението ѝ е, че по-скоро машините ще отидат в историята, тъй като машинното гласоподаване, е просто принтиране на хартия, а би трябвало да се даде ясна информация какви са отбраните на машините.

" Ако ветото бъде признато и Народно събрание се съгласи с президента. Движение за права и свободи и ГЕРБ ще отидат в изолираност, а Българска социалистическа партия ще поддържа Политическа партия. Връчване на втория мандат може да чакаме към края на месеца или след 3 януари следващата година ", добави доцент Киселова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР