Всички свинеферми в област Добрич са били проверени от специалистите

...
Всички свинеферми в област Добрич са били проверени от специалистите
Коментари Харесай

Всички свинеферми в Добричко са проверени от Областната дирекция по безопасност на храните

Всички свинеферми в област Добрич са били тествани от експертите на Областната дирекция по сигурност на храните. 37 проби на отстреляни диви прасета са изпратени в София, нито една от тях не е позитивна за болестта африканска чума по свинете. Това стана ясно през днешния ден на изключително съвещание на Епизоотичната комисия в област Добрич, по отношение на огнищата на заболяването и в Констанца, единствено на 50 км от сухопътната ни граница с Румъния.

По време на инспекциите са издадени наставления, както и три акта за неспазване на биосигурността в обектите, рапортува доктор Каменов от Областната дирекция по сигурност на храните в Добрич и добави, че се вършат повторни обходи за следене на установените нередности. 

От Дирекцията са дали фризери на граничните пунктове с Румъния Дуранкулак и Кардам, в които да се съхраняват иззетите храни и артикули със свинско месо. Областният шеф на Добрич Красимир Кирилов осведоми, че по границата от Дуранкулак до Силистра ще бъде построен електронен овчар, за недопускане на нахлуване на диви прасета от Румъния на българска територия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР