Всички страни на НАТО са мишени на Русия, независимо от

...
Всички страни на НАТО са мишени на Русия, независимо от
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Всички страни на НАТО са мишени на Русия, независимо от действията си

Всички страни на НАТО са цели на Русия, без значение от дейностите си, счита ген. Съби Събев.

Страхът от разрастването на войната продължава да разделя обществото у нас. Според политически анализатори в такива моменти се натрупат политически дивиденти от опасенията на хората. На този декор България и Унгария останаха единствените страни, част от НАТО, които отхвърлиха да дават оръжие на Украйна.

Официалната позиция на българското държавно управление за това би трябвало ли страната ни да подкрепи Украйна с оръжие е ясна.

" Не сме говорили за военна поддръжка в Украйна по никакъв метод ", съобщи министър председателят Кирил Петков.  

Обществото обаче остава поляризирано. Част от опасенията са, че в случай че реши да даде военна помощ на Киев,  България може да се трансформира в цел на съветските ракети и че войната може да излезе отвън сегашните си граници.

" Тази подправена теза, която се насажда в нашето политическо пространство и се пробва да генерира страхове у нас – по какъв начин 27 страни членки, които оказват помощ не са цели на Русия. По принцип всички страни в НАТО са цели, тъй като Русия е оповестила в своите стратегически документи за съперник ", съобщи първият български представител на НАТО ген. Съби Събев пред Bulgaria ON AIR.

" Русия изпитва компликации да реализира задачите си в Украйна, а представете си, когато не е постигнала тези цели в Украйна, да уголемява в други направления или да предизвика НАТО, това ще най-глупавото, най-нелепото решение ", добави ген. Съби Събев.

Засега България и  Унгария остават единствените страни част от НАТО, които отхвърлят да изпратят оръжие в Украйна.

Страната ни обаче реши да одобри американска рота Страйкър като част от българската бойна група, повода:

" Българското държавно управление има ясна задача да усили нашите отбрани. Българското общество може да бъде умерено точно тъй като ние сме съдружници и усилваме нашата отбрана дружно ", уточни Кирил Петков.

" Един механизиран батальон от към 600 души, останалите до 800, вероятно 1000 индивида да бъдат от съюзни страни, по този начин както Съединени американски щати предоставиха ", сподели първият български представител в НАТО.

Последна дума по възможното решение България да изпрати военна помощ за Украйна има Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР