Всички страни-членки на ЕС призовават да има опростяване на прилагането

...
Всички страни-членки на ЕС призовават да има опростяване на прилагането
Коментари Харесай

Страните в ЕС искат опростяване на процедурите за финансиране в земеделието

Всички страни-членки на Европейски Съюз приканват да има опростяване на използването на другите ограничения по финансиране в земеделието. Това сподели през днешния ден министърът на земеделието, храните и храните Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила по време на четвъртата интернационална конференция "Мир и земеделие ", която се организира край Варна.

Той добави, че опростяване на процедурите би трябвало да има безусловно на всички места - от условията към земеделците до стратегиите и одитите. Порожанов изясни, че регламентите основават доста правила, което пък постанова усложняване и във вътрешното законодателство.

Според министъра многото условия от време на време водят до физическата неспособност за тяхното осъществяване и допускане на неточности.

Порожанов разяснява още, че е рано да се каже дали има заплаха през новия програмен интервал да бъде орязан бюджетът за селскостопанската политика и да се стигне до по-голяма тежест за националните бюджети. По думите му се чака многогодишната финансова рамка да излезе през май идната година. За нас е значимо да се създадат разбори от структурите на Европейска комисия, уточни министърът. По думите му е неотложно да стане ясно по какъв начин понижение на парите би повлияло на конкурентноспособността на европейското земеделие като цяло и на неговите съществени посоки. Освен това Европейска комисия би трябвало да направи разбор и по какъв начин тъкмо да се разпределя бюджетът, без значение от размера му, добави Порожанов, представен от Българска телеграфна агенция. Той сподели още, че новите страни-членки на Европейски Съюз упорстват и за понижаване на разликите във финансирането в съпоставяне със старите страни от Съюза.

В отговор на въпрос за казуса с фипронила Порожанов уточни, че досега у нас има единствено един източник на инфектирани яйца. По думите му до в този момент са унищожени над 1 милион яйца, които обаче въобще не са стигали до пазара. Ликвидирани са и близо 60 000 кокошки-носачки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР