Всички софиянци искат Витоша да е направена така, че да

...
Всички софиянци искат Витоша да е направена така, че да
Коментари Харесай

Кралев: Гражданите на София ни подкрепят за промените на Витоша

Всички софиянци желаят Витоша да е направена по този начин, че да е комфортна за зимен спорт. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев във връзка подготвяните промени в проекта за ръководство на Витоша, които се ускориха около концепцията София да се кандидатира за хазаин на младежките зимни олимпийски игри през 2024 година

" Не имам вяра да има някой, който да е срещу, тъй че имаме цялостна поддръжка от жителите на София, от всички българи. Защото едно такова събитие - да вземеш юношески зимни олимпийски игри, е голямо. Поканата пристигна персонално от президента на МОК Томас Бах " , сподели Кралев в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Всички тези приказки, че ще се допусне строителство отвън уреди и писти, са парадокс ", добави той.

" Всички вложения на Витоша би трябвало да се създадат от компанията, която е притежател на оборудванията. Но би трябвало да се промени проектът за ръководство на Витоша и тогава ще стане допустимо слагането на нови стълбове и уреди. В момента съгласно закона, в случай че искаш да смениш дирек, би трябвало да имаш позволение за градеж, което пък надлежно проектът за ръководство на Витоша не разрешава ", съобщи министърът.

По думите му " това не е кой знае каква промяна и мисля, че скоро ще бъде приключена ".

" Освен това чакам скоро да има безапелационна поддръжка и от страна на Столичния общински съвет, които също ще заявят изрично, че желаят такава смяна, с цел да може най-сетне проблемите на Витоша да бъдат решени ", сподели Кралев.

България - измежду домакините на Мондиал 2030?

Започват съвещания сред четиримата министри на спорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия по отношение на концепцията за обща кандидатура за домакинство на футболния Мондиал през 2030 година, разгласи Кралев.

" Има дълъг път да се извърви. Сега започваме съвещания сред спортните министри на четирите страни да създадем разбор на обстановката, да забележим по какъв начин ще подготвим кандидатурата. Има много път да се извърви до момента в който тази кандидатура стане факт. Ясно е, че има към този момент доста съществени съперници или съперници, с които ще би трябвало да се преборим за кандидатурата през 2030 година Решението ще бъде взето през 2024 година - т.е. 6 години по-рано. Така, че имаме задоволително време да се подготвим ", сподели той.

Според министъра най-важно е, че обща кандидатура е " политически знак от страна на балканските страни, че ще работят взаимно и ще отстояват дружно политическите си и стопански ползи ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР