Всички снимки В социалните мрежи се появиха призиви за протести

...
Всички снимки В социалните мрежи се появиха призиви за протести
Коментари Харесай

Недоволни от решението на ЦИК блокираха жълтите павета, стигна се до стълкновение с полицаи

Всички фотоси

В обществените мрежи се появиха апели за митинги в деня за размисъл. И през днешния ден в 12:00 часа няколкостотин души се събираха пред ЦИК. 

Те блокираха придвижването в региона на някогашния Партиен дом, скандираха  " мафия ", " върнете машинното гласоподаване " и настояха за извънредно съвещание на ЦИК, на което да бъде върнат машинният избор.

Въпреки апелите от полицията да няма експанзия, Георги Георгиев от гражданско придвижване " Боец " прикани протестиращите да пробият кордона и за малко се стигна до конфликт.

Демонстрантите блокираха движението пред Българска народна банка. След това те потеглиха на шествие, като пред президентството скандираха " Радев е срам " и срещу съветския президент Владимир Путин. 

Последва акция пред централата на Движение за права и свободи, като я замериха с яйца. Групата стигна и до постройката, където се обитава Българска социалистическа партия. Там също бяха хвърляни яйца и се чуваха викове  " долу Българска комунистическа партия ", " тук не е Москва " и " независимост ".

 

 

Снимка: Булфото

ЦИК ще има съвещание от 14:30 часа.

Снимка: Булфото

Вчера трябваше да има изключително съвещание на Народното събрание, само че вместо това на два следващи председателски съвета в Народното събрание беше разискван отчет на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) по отношение на машинното гласоподаване. Информацията от отчета на ДАНС съдържа данни, които допускат съмнение в изборния развой и компрометиране на машинното гласоподаване, сподели през днешния ден ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Снимка: Булфото

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР