Всички сме се дразнили на онези подкожни зони, събрали себум,

...
Всички сме се дразнили на онези подкожни зони, събрали себум,
Коментари Харесай

Най-безопасният начин да премахнеш пъпка

Всички сме се дразнили на тези подкожни зони, събрали себум, мъртви кафези, а от време на време бактерии и бели кръвни телца. Колкото и да са ти казвали, че не трябва да ги пипаш, надали си се сдържала да не ги докосваш, изключително когато ти следва среща, изявление за работа или просто преди да излезеш отвкъщи.

Само че в случай че не ги преемахнеш по верния метод, има по-голяма възможност да си навредиш, в сравнение с да се спасиш, споделят кожните лекари (а освен майка ти и баба ти).

Грешките

Ако пъпката е дълбока или няма забележима пора, стискането ѝ провокира освен болежка, само че и инфектиране на кистата и разширение на кръвоносните съдове, като изтегля течност и бели кръвни телца към зоната . Така това място от кожата придобива по-голям и почервенял тип .

А когато пъпката се пръсне под кожата, може да се появи зараза, поради която кожният сектор ще наподобява червен, оттекъл и сензитивен в продължение на дни.

Освен това, в случай че пръстите ти не са били чисти, може да премахнеш единствено част от нея, а по този метод да разнесеш бактериите към прилежащите пори, предизвиквайки вторична зараза и още пъпки .

Правилния метод

Препоръчва се да стискаш единствено тези, които са с бели или черни връхчета. Ако пъпката е алена, само че без връх, това може би е по-дълбоко инфектиране, по тази причина не го пипай.

При премахването на останалите пъпки е значимо да започнеш с чисто лице и ръце , с цел да намалиш разпространяването на бактерии. Дезинфекцирай първо с кърпички със наличие на алкохол или със алкохол . Може да стиснеш с два пръста , само че кожните лекари предлагат да използваш игла или карфица, потопена в алкохол, за стерилизация (допирането им до огън не всеки път убива бактерии, споделят специалистите). След това третирай мястото, което наподобява „ най-готово “.

 пъпка Thinkstock

После нанеси лек, без наличие на масла овлажнител , който ще хидратира кожата, само че без да запуши порите. Важно е да подхраниш кожата, като може да го направиш и с хиалуронов серум, който ще хидратира, само че без да тежи.

След това е добре да нанесеш артикул срещу пъпки с бързо деяние, което да понижи червенината и раздразнението на кожата . Препоръчителна съставна част е да вземем за пример зелен чай.

 пъпка Thinkstock

И не на последно място, хвани ръцете си надалеч от кожата! Така мястото ще зарасне по-лесно, само че в случай че продължиш с докосването, единствено ще влошиш положението.

Повечето пъпки изчезват от единствено себе си сред 3 и 7 дни след появяването си. Ако обаче те мъчи такава, която не трябва да стискаш, или някоя не изчезва от единствено себе си, целесъобразно е да се допиташ до кожен лекар. Той ще вземе спомагателни защитни ограничения като стерилни кърпи при премахването ѝ.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР