Всички сме имали онова тягостно чувство, че нещо лошо ще

...
Всички сме имали онова тягостно чувство, че нещо лошо ще
Коментари Харесай

Не се страхувам да умра: Шест пъти, когато лошото предчувствие се сбъдва

Всички сме имали това тягостно възприятие, че нещо неприятно ще се случи, само че в множеството случаи предчувствието си остава единствено в нашите мисли. Но има случаи в историята за сънища, необясними гласове и рисунки, които са предвестител на същински нещастия. Прочетете в идващите редове няколко образеца, от които ще ви побият тръпки: 

1. Катастрофата в Абърфан

Сутринта на 21 октомври 1966 година уелското миньорско населено място Абърфан претърпява една от най-тежките произшествия в спокойно време във Англия. Наводнена от пороен дъжд, голяма купчина боклуци от корабостроителницата ненадейно се свлича по планински скат, унищожавайки всичко по пътя си. Местното учебно заведение е изцяло погълнато от тази ревяща черна лавина, в която умират 116 деца.

Трагично се оказва, че доста поданици към този момент са изразили угриженост по отношение на рисковете за сигурността, свързани с отпадъците, насъбрани високо над учебните заведения. Но дали някои от локалните поданици безусловно са " видели " злополуката?

Според едно от опечалените фамилии в деня преди лавината от тиня и боклуци осемгодишният им наследник Пол Дейвис нарисувал група фигури, които се вкопавали в ската на хълма, а над тях били изписани думите " Краят ".

Междувременно, в навечерието на бедствието, 10-годишно момиче на име Ерил Май Джоунс оповестява, че е споделило на майка си, " не се опасявам да умра " и че е сънувало, че " нещо черно " се е спуснало върху учебното заведение ѝ.

Подобно на Пол, тя умира в оня ужасяващ ден.

The Aberfan Disaster in photos

— Prof. Frank McDonough (@FXMC1957)
2. Потъването на " Титаник "

Дали един незнаен публицист на име Морган Робъртсън е имал привидение за злополуката на " Титаник "? Той отхвърля да е имало нещо свръхестествено, само че е реалност, че през 1898 година - повече от 14 години преди потъването на " Титаник " - разгласява книга, наречена " Безсмислие ". В центъра на книгата е океански лайнер, за който се твърди, че е непотопяем, няма задоволително избавителни лодки и след конфликт с айсберг пада в студените води на Северния Атлантик. Името на този кораб- " Титан ".

Съществуват и разкази на пасажери на същинския " Титаник ", които изпитвали непонятен боязън от пътуването. Един от тях е Алекс Макензи, чиято история е разказана от внука му Иън Хендерсън през 2012 година, един век след злополуката.

Както споделя Хендерсън пред пресата, Маккензи вървял по пътеката към кораба в пристанището на Саутхемптън, когато ясно чул глас, който му споделил да не се качва на борда.

Призрачното предизвестие се повторило и Маккензи бил толкоз уплашен, че се обърнал и тръгнал напряко назад към родната си Шотландия - за огромно неразбиране на родителите му, които били похарчили доста пари, с цел да му купят търсения билет. Те бяха шокирани по напълно друга причина, когато новината за нещастието се появява дни по-късно.

Titanic sinking animation
— Syeda Asmat Naqvi (@SyedaAsmatNaqvi)
3. 9/11

Друг човек, който като че ли е усещал наближаването на разтърсваща света покруса, е Иймън Макнини. Специалист в региона на финансовите услуги, чийто офис се намирал в Световния търговски център в Ню Йорк, получава неочакван припадък на световъртеж , до момента в който потегля за работа сутринта на 11 септември 2001 година

Този чудноват миг настава след дълъг интервал на интуиции за Иймън, който предсказва, че няма да доживее 2001 година, и от ден на ден се тревожи за терористичен удар против Световния търговски център. Но макар световъртежа и думите на брачната половинка му, че би трябвало да си остане у дома, Еймън взема решение да продължи деня си както нормално.

Той умира при офанзивите.

All six characteristics of pseudoscience were exhibited by the U.S. government investigation into what happened at the WTC on September 11th, 2001.
— Kevin Ryan (@KevinRyan911)
4. Първата Световна война

Карл Юнг е запомнен като един от най-влиятелните психиатри на XX век, отстъпващ по популярност единствено на Зигмунд Фройд. Но като се изключи че е можел да изследва дълбините на съзнанието на пациентите си, имал ли е и способността да вижда в бъдещето?

През 1913 година, година преди Голямата война да трансформира обширни елементи от Европа в кървави пейзажи на гибел и разпад, Юнг сънува сън, в който вижда " чудовищно наводняване, обхванало всички северни и ниски земи сред Северно море и Алпите ", което съгласно него символизира " страшна злополука ". Ужасната панорама разкрива " плаващите парчета на цивилизацията и удавените тела на безчет хиляди хора. След това цялото море се трансформира в кръв ".

Две седмици по-късно сънува сходен отблъскващ сън и този път чува глас, който заглушава вътрешния му песимист: " Погледни го добре, то е изцяло действително и ще бъде такова. Не можеш да се съмняваш в това " .

in 1918 - The Battle of Lys

World War I (1914-1918)

Following a heavy bombardment, German forces under General Erich Ludendorff launched a major offensive against British and French troops along the Lys River. After nearly three weeks of fighting, Ludendorff managed to…
— A Battle A Day (@abattleaday)
5. Убийството на Джон Кенеди

Дали известна екстрасенска е планувала убийството на президента Джон Кенеди? Не може да се отхвърли, че през 1956 година - седем години преди да прозвучат съдбовните изстрели в Далас, Тексас - едно списание разгласява предсказване на ясновидката Джийн Диксън, че президентските избори през 1960 година ще бъдат извоювани от демократ (вярно) и че този човек ще бъде " погубен или ще почине на поста си " (вярно).

Друго предсказване, което би трябвало да се спомене, е направено не от кого да е, а от самия Кенеди. На 5 юни 1961 година президентът надраскал загадъчна и злокобна записка, която била непокътната от секретаря му: " Знам, че има господ и виждам, че идва стихия. Ако той има място за мен, аз съм подготвен ".

(1917–2001), was former Air Force and then Chief of Special Operations for the Joint Chiefs of Staff under President John F. Kennedy; Prouty knew the truth

" The Kennedy assassination has demonstrated that most of the major events of world…
— judy morris (@judymorris3)
6. Убийството на Линкълн

Кенеди може би не е единственият президент на Съединени американски щати, който е предвиждал личното си ликвидиране. Само няколко дни преди да бъде погубен, до момента в който се любува на пиеса в спектакъл във Вашингтон през 1865 година, Ейбрахам Линкълн споделя на своя бодигард Уорд Хил Ламон за изумителен сън . В него президентът влезнал в една стая в Белия дом и видял там да лежи мъртво тяло, заобиколено от бойци и опечалени.

Линкълн попитал един от феновете кой е умрял. " Президентът ", дал отговор наблюдаващият. Убит е от наемен палач.

Въпреки че някои историци считат, че Ламон е разкрасил или измислил историята, тя остава едно от най-притеснителните исторически интуиции, записвани в миналото.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР