Всички сме чували за Оскарите, за Златен глобус, за BAFTA,

...
Всички сме чували за Оскарите, за Златен глобус, за BAFTA,
Коментари Харесай

Наградите Dragon, Beware Of Children и най-скъпата филмова награда в Гьотеборг, Швеция

Всички сме чували за Оскарите, за Златен глобус, за BAFTA, за премиите от влиятелните фестивали в Кан, Берлин. Съществуват обаче редица други кино награди, които са задоволително значими за района, в който се раздават. И един от тях дава по-голяма парична премия от всички останали.

Това са премиите Dragon на филмовия фестивал в Гьотеборг, отбелязващ най-хубавото от скандинавското кино. И като район с един от най-високите стандарти в Европа, там се дава и най-високата парична премия за филми в целия свят - 93 700 евро.

Парите се обезпечават от Volvo Car Group, Region Västra Götaland и Градския съвет на Гьотеборг, Швеция, където се организира церемонията.

Наградата за най-хубав филм тази година беше присъден на норвежката драмата Beware Of Children, който споделя за следствията от образованието от гледната точка на възрастните.

В премиите Dragon няма категория за мъжка и женска роля, а единствено за полово неутралното " най-хубаво осъществяване ". Тя също е за Beware Of Children и Хенриете Стийнструп. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР