Всички сме чували съвета автомобилът да се загрява преди тръгване,

...
Всички сме чували съвета автомобилът да се загрява преди тръгване,
Коментари Харесай

Наистина ли трябва да загряваме автомобила преди тръгване?

Всички сме чували съвета автомобилът да се " загрява " преди потегляне, изключително при минусови температури през зимата. Идеята на това деяние е да се възстановява температурата на мотора и да се приближи в по-голяма степен до работната му такава, в случай че на открито градусите са негативни.
Тези, които следват правилото, настояват, че със „ загряването “ на автомобила моторът се натоварва по-малко и по този метод се удължава животът му. Убедеността е това изказване е съществена причина да следим по какъв начин през зимата хора прекарват десет-петнадесет минути в колите си, със разпален мотор, преди да потеглят.
Дали обаче в действителност този съвет се базира на обстоятелства и проучвания или е просто мит? Отговор на този въпрос дава Джон Поул от изданието AAA Northeast’s Car Doctor.
Според Поул няма никакво съображение зад този съвет. Повечето модерни коли имат синя лампа, посочваща, че моторът към момента е „ леден “ и не е подготвен за тръгване.
Докато тя свети, не е целесъобразно да подавате доста газ към мотора. С угасването на лампата обаче, което нормално става доста бързо, автомобилът е подготвен за потегляне. Не е належащо да чакате повече да се „ загрява “, счита Поул.
източник: Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР