Всички сме чували израза “sugar daddy”(букв. „сладък татко“). Така наричат

...
Всички сме чували израза “sugar daddy”(букв. „сладък татко“). Така наричат
Коментари Харесай

Чували ли сте за папакацу - младите японки, които излизат с възрастни мъже и...

Всички сме чували израза “sugar daddy”(букв. „ сладостен баща “). Така назовават мъжете на възраст, които се срещат с млади дами и напълно ги устоят в подмяна на компанията им. Тези девойки пък се назовават “sugar baby”.

Такива девойки има и в Япония – папакацу.

Често в Япония можете да видите такава двойка в кафенета и заведения за хранене – младо момиче и по-възрастен от нея мъж. Никой не задава въпроси за това. Всички японци знаят, че момичето най-вероятно е папакацу, написа pochivka.blitz.bg.

Това събитие постоянно е съществувало в Страната на изгряващото слънце, само че в последно време се засилило много, откакто се появиха специфични приложения и уеб сайтове за папакацу.

Думата папакацу се състои от две думи – „ баща “ и „ активност “. Ето какво отличава японските папакацу от „ колежките “ им по света:

1. Да бъдеш „ папакацу “ под 18 години е неразрешено от закона. След 18 години кой какво ще прави си е негова работа. Доходът се смята за подарък и никой не му търси сметка.

Повечето папакацу са на възраст сред 18 и 25 години, само че има и по-възрастни – домакини, самотни майки... Те държат заниманието си в загадка даже от своите съпрузи и фамилии.

2. При папакацу интимните връзки не са наложителни. Японските мъже постоянно са самотни и просто имат потребност от компания. Някои имат потребност от приятелка, която да ги слуша и поддържа, а други желаят да изпитат сантиментална обич. А това възприятие също може да е платонично. Те просто отиват на вечеря или се разхождат дружно, нищо повече.

Това, обаче, настояват самите папакацу. Какво в действителност се случва на тези срещи можем единствено да гадаем.

3. Има доста приложения и уеб сайтове за папакацу. В Япония има доста платформи, на които девойките разгласяват свои разгласи за търсене на „ татенце “. Този бизнес към този момент е толкоз известен, че за него снимаха и филм.

Много девойки не се тормозят да се „ оферират “ в обществените мрежи. Явлението даже придобива всеобщ темперамент.
Защо специалността „ папакацу “ е толкоз известна в Япония?
Ето кои са главните аргументи:

1. Много скъпи жилища и наеми, изключително в Токио.

2. Повече самотни майки, повишен брой разводи.

3. Намаляване на броя на браковете, доста самотни мъже.

4. Икономическа рецесия в Япония поради ковид.

5. Традиция – Япония от епохи е известна със своите гейши, които забавляват мъжете с диалозите си, а също по този начин са и държанки. Любовта против възнаграждение в никакъв случай не се е смятала за нещо извънредно.

Основната причина, несъмнено, е финансова – погашение на заем, закупуване или наемане на жилище. За да решат тези проблеми, някои девойки стигат до крайности и се причисляват към жриците на любовта. Но за множеството това е прекомерно. Затова „ папакацу “ наподобява като безвредна опция, защото е като елементарна връзка, само че за пари.

„ Живея в Токио и тук животът е безценен. Търсех добре платена работа и попаднах на уеб сайтове за папакацу. Реших да опитам, тъй като доста мои приятелки към този момент се занимаваха с това. Те споделяха, че е безвредно и напълно не наложително да се стига до интимни контакти с мъжете “, споделя млада японка пред Ютюб канал.

„ И за благополучие е по този начин. Всичко, което върша, е да излизам на вечеря с мъже и да ги чувам. Кимам и се върша, че ми е забавно. За един час в кафене нормално получавам 5000 йени (48 долара). Предварително споделям, че фамилиарност няма да има и множеството се съгласяват без проблем “, прибавя тя.

Някои девойки работят по този метод – вървят на срещи и им се заплаща на час. А някои подписват „ контракт за държанка “ и получават съществено възнаграждение от обожателя си. Печалбата тук може да бъде освен пари, само че и придобиване на нужните връзки, защото мъжете в множеството случаи са богати предприемачи.

Има даже „ промоутъри “, които се занимават с образованието на папакацу. Те образоват девойките по какъв начин да заобикалят нападателните мъже и да се харесват на богатите. Те ги учат да не са алчни, а да накарат мъжът самичък да изиска да им даде подарък. Обясняват им по какъв начин да минават през изявленията, с цел да влязат в елитните приложения за папакацу, където клиентите са каймакът на японското общество.

Момичето единствено избира с кого да отиде на среща. Ако не харесва някого, може да откаже. Промоутърите на папакацу настояват, че повече от 50% от девойките не влизат в интимни контакти с мъжете, а единствено излизат на вечеря или разходка. Услугата по-скоро наподобява като „ наем на другарка “, която е много известна в Япония.

Девойка признава, че не е работили две години, защото е папакацу, а приходите ѝ от двама мъже са били повече от 9500 $ на месец за този интервал. Доходите ѝ били толкоз високи, тъй като тя получила участие в първокласен клуб за папакацу.

Разбира се, при такава работа има доста опасности. Никой не може да подсигурява сигурността на едно момиче, което отива при чужд мъж през нощта. А може и да не ѝ платят за срещата. Една папакацу се оплакала, че мъжът отишъл до тоалетната и по-късно избягал, без да заплати сметката и нейните услуги.

Освен това мъжете могат да платят с подправени пари или скрито да снимат какво се случва. Могат и да си изискат още след вечеря. Момичетата няма към кого да се извърнат в този случай, полицията не оказва помощ.

Все повече са и младите мъже, които имат проблеми с парите. Ако наподобяват добре те също стават „ държанки “ или вървят в специфични клубове за дами – мамакацу. Младежите вървят на срещи за пари с богати зрели дами.

В последна сметка този бизнес не е толкоз почтен, колкото го показват. Имало е случаи на принуждение над девойки, измами, закани, осведоми Ютюб канала.

Когато девойките станат папакацу, те не знаят какво да чакат. Рискуват живота и здравето си, качвайки се в колата на чужд или отивайки в дома му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР