Всички сме чували и се възхищаваме на работата на някои

...
Всички сме чували и се възхищаваме на работата на някои
Коментари Харесай

Домът на футбола: Преходът от играч към треньор

Всички сме чували и се възхищаваме на работата на някои от най-гениалните треньори в актуалния футбол като Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо и доста други. Но и те, както всички други са минали по дългия път от образованието през най-ниските равнища на футбола, до борбите за титли и огромните дербита.

В България пък сме привикнали да споделяме положителни треньори и по тази причина все по-често се залага на чужденци да водят родните отбори. А истината е напълно друга. Българската треньорска школа по футбол е на много високо равнище и това е оценка от УЕФА.

„ Ако имаме вяра на оценката, която дава УЕФА на българската треньорска школа, то тя постоянно е позитивна. Ние сме уверени, че нашите треньори в някои връзки са даже по-подготвени. Безспорен факт е, че най-големите триумфи на нашия футбол са реализирани с български треньори ”, показа Нестор Юруков, началник на курс УЕФА А лиценз.

Какво сподели още той за компликациите и перипетите през които минават кандидат-треньорите, чуйте и вижте във видеото от предаването „ Домът на футбола ” по DIEMA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР