Всички смартфони, компютри и други умни устройства, закупувани в Русия,

...
Всички смартфони, компютри и други умни устройства, закупувани в Русия,
Коментари Харесай

Умните устройства в Русия задължително с местен софтуер

Всички смарт телефони, компютри и други умни устройства, закупувани в Русия, към този момент би трябвало да идват с авансово конфигуриран съветски програмен продукт, откакто през вчерашния ден в страната влезе в действие нов закон, който има за цел да поддържа съветските компании за осведомителни технологии, съобщи Ройтерс.

Москва се пробва да ускори контрола си върху интернет и да понижи зависимостта си от задгранични компании и други страни. Руските законодатели работят и по редица други оферти, в това число принуждаване на принуждаване на задграничните компании да отварят офиси на територията на Русия, както и данъчни облекчения за съветските ИТ компании.

Едно от пречките пред въвеждането на закона бе реакцията на американския софтуерен колос Apple, който се разгласи срещу новите правила. Миналият месец обаче производителят на iPhone се съгласи да предлага на потребителите опцията да конфигурират съветски програмен продукт по време на първичната конфигурация на устройството. В съветските интернет среди законодателството стана известно като „ законът против Apple ”.

Американската компания съобщи, че ще предлага необятна селекция от приложения на съветски разработчици като част от процеса по активация на нови устройства. Тя означи, че постоянно е имала желание да се съобрази с съветския закон, само че разясни, че всички тези приложения се преглеждат авансово, с цел да се откри дали те дават отговор на стандартите на Apple.

 Oт Москва разясниха, че законът важи за всички смарт телефони, таблети, умни тв приемници, преносими компютри и лични компютри, създадени след 1 април.

„ Руските приложения от листата за предварителна апаратура би трябвало да бъдат сложени до други приложения от същия клас: и двете от една и съща категория, едно до друго на екрана на устройството “

В листата попадат интернет браузъри, търсачки, снабдители на услуги за навиагция, както и приложения за потребление на платежната система Mir – съветският отговор на Visa и Mastecard, се споделя в държавен указ, оповестен през ноември.

Очаква се съветските ИТ колоси Yandex и Mail.Ru да бъдат най-облагодетелствани от новите правила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР