Всички си пожелаваме новата 2023-та да е по-добра от отиващата

...
Всички си пожелаваме новата 2023-та да е по-добра от отиващата
Коментари Харесай

Ето какво да направите на Нова година, за да не се отървете от късмет

Всички си пожелаваме новата 2023-та да е по-добра от отиващата си. Но би трябвало да знаете, че има метод да поканите шанса в живота си. Вижте какви са те!

Поднесете на масата Hoppin 'John
В Чарлстън, Южна Калифорния, посрещането на новата година не минава без едно ядене - Hoppin 'John. В него има грах " черно око " (у нас това е фасул " черно око), ориз и бекон. Местните имат вяра, че всяко грахче в чинията ви е равно на златна паричка. И че в случай че хапнете от ястието, през цялата нова година ще имате страховит шанс. През годините към тези три съществени продукта са били добавени и много зеленчуци.



Облечете нещо бяло
Такава е традицията в Бразилия. Там всички в новогодишната нощ носят бяло за шанс и мир. 

Счупеното носи благополучие
В това имат вяра датчаните. Малко перди да удари 12-ия час и да посрещнат новата година, хората в Дания чупят на своя предел и на прага на съседите си разнообразни съдове. Според традицията, колкото повече счупени части има на прага ви, толкоз по-щастлива ще ви бъде годината. 



Хапнете си грозде, пребройте зрънцата
Те би трябвало да бъдат тъкмо 12. И да ги изядете тъкмо в полунащ, до момента в който часовникът отброява края на остарялата година. Така вършат в Испания. Според Atlas Obscura, " яденето на грозде ви подсигурява щастлива година ".

Целунете обичан човек
Точно, когато часовникът удари среднощ, целунете някого, който обичате. Според Washington Post, тази традиция идва от британския и немския фолклор. Едно е несъмнено, със сигурносте  прелестно да споделиш края на една година и старта на друга с някого, за който ви пука. 

Скочете от... стол
Звучи малко налудничаво, само че е реалност. В Дания хората скачат от столовете си и по този начин „ прескачат “ от остарялата в новата година. За да донесат шанс в дома си и да прогонят неприятните духове. 

Оставете вратата отворена
В това вярване има най-вече логичност. Защото, когато вратата е отворена, остарялата година ще може гладко да си отиде и да направи място на новата. Е, в случай че ви е студено или ви е боязън от неканени посетители, оставете балконската врата най-малко открехната. 

Цветът на бельото е решителен
Много е значимо преди да изберете тоалет за празника, да си дадете ясна сметка какво тъкмо желаете най-вече от новата година. Защото в Латинска Америка имат вяра, че цветът на бельото ни гарантираразлични придобивки. Жълтото ще ви донесе шанс, аленото - обич, а бялото - мир.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР