Всички си мислим, че майките трябват да бъдат перфектни, изрядни

...
Всички си мислим, че майките трябват да бъдат перфектни, изрядни
Коментари Харесай

9 малки неща, от които всяка майка се срамува

Всички си мислим, че майките трябват да бъдат съвършени, изрядни във всяко едно отношение. Леглата би трябвало да са оправени всяка заран, облеклата да са сгънати безупречно, прическата, рима. всичко да е на 6. Да, това може да се случи в един съвършен свят, само че нашият несъмнено не е подобен, по тази причина не е нужно да сме чак толкоз съвършени. Сега ще ви признаем 10 неща, от които всяка майка може би се срами, само че няма учредения за това!

Вечер не ни се четат дълги истории на децата

Да, постоянно избираме най-краткия роман, с цел да можем да приспим детето. Но това не ни прави неприятни родители! Просто в действителност нямаме сили да вършим каквото и да е и желаеме единствено да си легнем, да затворим очи и да заспим.



Идва ни да не ги търсим, когато играем на гоненица с тях

Ако 10 минути не ги търсим, до момента в който те са се скрили и чакат да ги намерим, това са 10 минути покой и отмора за нас. Често се изкушаваме да го създадем, само че знаем, че ще разочароваме детето и по тази причина с последни сили отиваме към скривалището.



Забравяме датата на първото зъбче

Може да забравим елементи като по кое време се е появило първото зъбче или по кое време сме отрязали първия кичур коса, само че това не ни прави неприятни родители. Защото помним първата целувка, първата прегръдка, първата фамилна отмора!

Идва ни да сготвим нещо елементарно за вечеря

Постоянното измисляне на вкусна и питателна вечеря и приготвянето й не е лесна задача и това знае всяка домакина и всяка майка. Ето за какво постоянно ни идва да питаме децата какво желаят за вечеря, защото знаем, че ще кажат паста или пържени картофи, а това е в действителност елементарно за подготвяне. Но пък знаем, че не е изключително потребна храна и дребните не трябва да злоупотребяват с нея.



Не постоянно ни се върви на интензивностите на децата

Разбира се, ужасно доста се гордеем, че да вземем за пример щерка ни върви на тенис и се оправя ослепително, само че не постоянно имаме сили, време, а и предпочитание да вървим да гледаме по какъв начин ги разрушава. Времето е доста скъпо за огромните хора, само че дребните няма по какъв начин да знаят това, по тази причина отиваме, въпреки и свръхуморени.



Идва ни да оставим децата да гледат телевизия

Защото това е най-лесният метод да ангажираме вниманието им и да си осигурим известно време покой. Но малкия екран въобще не е потребна за децата, по тази причина колкото и да се изкушаваме, здравият ни разсъдък надвива.

Понякога ни идва да им даваме боклучави храни

Детето толкоз доста ги желае и се сърди, че не ги купуваме, че сме на косъм да му позволим да яде чипс. Но знаем, че не трябва!

Често ни идва да ги изпратим да играят на открито

По този метод хем ще са на въздух, хем малко ще си починем от крясъците, виковете и непрекъснатото им търчане в близост.



Оценяваме моментите, когато са при баба си дядо си

Просто, когато не са при нас, в действителност имаме време за себе си и може да си отдъхнем!

Но запомнете, всичко това не ни прави неприятни родители!



Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР