Всички ще обединим усилията си да не се окървави протестът,

...
Всички ще обединим усилията си да не се окървави протестът,
Коментари Харесай

АБВ: Провокаторът е Борисов

Всички ще обединим напъните си да не се окървави митингът, провокаторът е Борисов. Това съобщи пред медиите ръководителят на АБВ Младежи доктор Пламена Заячка. Тя се включи на брифинг пред президентството. Той бе във връзка среща с присъединяване на главната част от гражданските и политически партии и придвижвания и „ Отровното трио “, заяви eurocom.bg.

Пламена Заячка даде изясненост за срещата. Тя разясни, че през вчерашния ден са събрали към 30 участници от политически партии, от левия до десния бранш, цивилен сдружения, инициативни комитети.
Председателят на АБВ – Младежи посочи, че задачата на срещата е да не се допусне окървавяне на митингите от провокатора Борисов, както се случи на 2-ри септември.

Всички организации на срещата се сплотяват към тезата, че главният подбудител е Борисов.
„ Ние ще създадем всичко допустимо да не позволяваме на 10 да се повтори 2-ри. Тези агитки са от него. Те са позволени от него, от полицията,през пунктове на Министерство на вътрешните работи са вкарани тези бомбички. Не може 56 дни на митинга да няма бомбички, а на 2 да има “, установи Пламена Заячка.

Тя разяснява, че Борисов не харесва режима единствено когато не е негов.

„ След 90-те за първи път в историята на България има такова масирано полицейско наличие, което има минимум два отрицателни резултата. Първо е външният, че целият свят и Европа виждат по какъв начин се държи режима със мощ. Режим, който се задържа с власт, не остава за дълго. Вътрешният отрицателен резултат е, че служителите на реда от България, от регионите, за които дават отговор са изнесени в София. На процедура цели области и общини са оставени без полиция. Там бандитите се усещат безнаказани. Това може да е услуга на Борисов към тях, само че не е редно да оставяме жителите без полицейска отбрана “, разяснява обстановката Заячка.

Според нея се насажда боязън през цялото време на митингите.

„ Има арести на интелектуалци, на дипломати от ЮНЕСКО. Това са ли са провокаторите? В същото време полицията споделя, че били разпознати 60 престъпно проявени. Като са престъпно проявени за какво не ги арестувахте на входа, за какво ги допускате? “, попита органите на реда Пламена Заячка. Тя уточни още, че се насажда боязън от заран до вечер.

„ Заменихме НОЩ с брифинги на щаба на Столична дирекция на вътрешните работи “, сподели Заячка.

По думите ѝ мъже в униформи от заран до вечер насаждат боязън за да популацията да не върви на митинга.

„ Това опорочава концепцията на мирния митинг. Нито един от организациите не го е целяла. Напротив. 60 дни са мирни митинги “, посочи още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР