Всички родители смятат, че детето има нужда от наказание, но

...
Всички родители смятат, че детето има нужда от наказание, но
Коментари Харесай

Психологът Милена Манова: Родителите смятат, че детето трябва да се наказва

Всички родители считат, че детето има потребност от наказване , само че то се нуждае само от подучване. Това сподели в предаването „ Тази неделя “ психологът Милена Манова, която написа книгата „ Ефективното родителство “. Какво обаче значи да си ефикасен родител?

„ Днешното родителство е друго от това в предишното. Да си ефикасен родител към този момент значи развой на другарство с детето. За да си ефикасен родител значи също по този начин за си окуражаващ и уважаващ родител “, изясни тя.

Според експертите на всеки един докладван случай за тормоз над дете има пет, които остават в обществена загадка

Най-честите проблеми съгласно нея са самите взаимоотношенията „ родител-дете “. „ Родителите нямат навика да насърчават децата си. Те като че ли имат потребност да ги поправят. Много хора имат идеалната визия за идеалното дете, което не е тяхното, т.е. те мечтаят и се стремят да вместят в обществената визия за това, което е добре “, разясни тя.

Милена Манова поучава родителите да оценят уникалността на децата си като персони, а не да ги вкарват в шаблони. „ Родителят е съсредоточен повече върху достиженията на детето си, вместо върху общуването с него. А това, което детето желае, е да чуе утвърдителни думи от страна на родителите си. Иска и физически контакт с родителите си. На последно място са материалните тласъци “, добави още тя.

Едва към 5% от децата с аутизъм не престават към висше обучение

Психологът дава и още препоръки за другарство с детето – вижте ги във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР