Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е,

...
Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е,
Коментари Харесай

Петков: Президентът не иска неговият главен секретар да бъде сменен

Всички разбираме, че същинската драма зад думите на президента е, че той просто не желае неговият основен секретар да бъде заменен, макар показните убийства, ужасяващите закононарушения на принуждение и смразяващи престъпни летописи. Това написа във Facebook Кирил Петков от ПП-ДБ.

От Шипка Радев се разгласи в отбрана на 3 март като народен празник и заприказва за „ национално придвижване “, което няма да допусне промяната му

„ Още в предишното постоянно държавно управление този основен секретар не се справяше, само че президентът застана компактно зад него и отхвърляше да подпише неговата промяна, просто тъй като му беше правилен. Стига толкоз. Сигурността на хората е по-важна от нечия персонална потребност за надзор “, написа още той.

„ Зад множеството политици, които се надъхват с псевдопатриотизъм, се крие една елементарна истина - желаят повече власт или не желаят да правят отстъпка власт, която към този момент са имали.  Нека си кажем обаче почтено защо действително става дума! “, акцентира Петков.

„ Винаги е имало искащи да управляват политическите процеси и Петров не е единственият “, съобщи Георги Харизанов.

Той засегна и тематиката за националния празник.

„ Няколко думи и за националния празник, който псевдонационализмът е взел на мушка като лесна цел за популизъм.  Аз персонално почитам 3-ти март и се веселя, че макар грозния митинг на „ Възраждане “ бях на паметника Шипка като министър председател и сервирах моя венец, коленичейки пред саможертвата на българските, съветски, украински и други войни, които са дали живота си за идеала за свободна България.  Този празник е доста значим ден за българската история и ще остане значим вечно.  Аз желая да е празник, който цяла България чества и да не не помни в никакъв случай “, написа Петков.

„ Всъщност 3-ти март става народен празник едвам след 1990 година, като преди този момент бе 9 септември, тъй че националният ни празник е 3 март единствено в най-скорошната ни история. Предложението за 24 май не лишава силата на 3 март, нито го омаловажава. И двата празника ще не престават да се честват от целия българки народ “, показва той.

„ Предложението 24 май да стане народен празник е, с цел да кажем на идните генерации, че просветата, културата, писмеността са в сърцето на България и нейният предстоящ разцвет зависи от образованието на младите българи.  В един световен свят, в който всички народи се конкурират, тези, които слагат образованието като техен максимален приоритет, са нациите, които ще бъдат най-успешни, най-проспериращи и най-богати. Всички българи осъзнават тази истина надълбоко в себе си и по тази причина се стремят да образоват деца си “, безапелационен е Петков.

Държавният глава взе участие в националния възпоменателен събор в историческата околност Петрова равнища

„ Така че благи псевдонационалисти, за Ваше страдание, никой нито омаловажава историята и героичните дейности на българските борци за независимост, нито саможертвата на другите нации и 3-ти март ще остане свят празник за всички българи.  Мечтата ми е обаче нашите деца да знаят, че са потомци на просветители, чийто труд и просвещение са дали светлина освен на България през най-успешните златни години в историята ни, само че и са ограмотили половин Европа, в това число и съветския народ, който приема Кирилицата тъкмо от знанието,  развило се първо в Преславската книжовна школа “, разяснява съпредседателят на Политическа партия.

„ Нека Вашият изострен апетит за власт и популизъм да не се крие зад опълчването на двата толкоз светли празника, тъй като до момента в който историята е като корените на едно дърво, без които то не може да живее, то знанието и образованието са неговите листа, без които то няма бъдеще. България може да бъде още веднъж велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са сложени в фетиш за бъдещите генерации.  Точно там се крие същинският национализъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца “, приключва Петков. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР