Всички провинции в Турция са оборудвани със станции за зареждане

...
Всички провинции в Турция са оборудвани със станции за зареждане
Коментари Харесай

Над 12 000 са зарядните станции за електрически автомобили в Турция

Всички провинции в Турция са оборудвани със станции за зареждане на електрически автомобили. Според отчета в 5 614 станции в Турция има 8 492 гнезда за зареждане с изменчив ток и 3 575 гнезда за зареждане с непрекъснат ток за електрически транспортни средства.


Анадолската организация цитира турския орган за контролиране на енергийния пазар (EPDK), който оповестява тези данни.

В съпоставяне с колите с бензинови или дизелови мотори електрическите автомобили оферират по-големи икономии на гориво и са по-малко енергоемки.

Експертите предвиждат, че в дълготраен проект електрическите автомобили ще играят значима роля за понижаване на зависимостта на страните от непознати енергийни източници. Също по този начин изследванията през последните години удостоверяват позитивното влияние на електрическите автомобили върху околната среда.

В допълнение към икономията на гориво и екологосъобразността, при електрическите коли се натъртва на характерности като ниски разноски за поддръжка, удобно и безшумно шофиране, съвременно софтуерно съоръжение и функционалност за самостоятелно шофиране.

В Турция обаче специалистите чакат търсенето на електрически коли да нарасне с увеличението на броя на електрическите станции за зареждане.

В страната към този момент е влезнала в действие разпоредба за EPDK, която ще разреши тези транспортни средства да се употребяват по по-екологичен метод.

Най-много пунктове за зареждане на електрически автомобили в Турция има в Истанбул -1308. Следват Анкара-542 станции и Анталия-422 станции./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР