Всички предложения за състав на Министерския съвет са без ярка

...
Всички предложения за състав на Министерския съвет са без ярка
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Никой от проектокабинета не е бил разменна монета, очаквам подкрепа от всички партии

„ Всички оферти за състав на Министерския съвет са без ярка политическа багра и ярка партийна принадлежност. Това са едни работещи хора, които ще изведат България от рецесията. Нямаме време. По редица извънредно значими въпроси за страната решенията би трябвало да се взимат в идващите месеци ”,  каза на излизане от президентството проф. Николай Габровски.

Той съпостави обстановката със студентски изпит – „ влизаме колкото сме готови. Влезем ли в нова каскада от избори, всички ще изгубим. Ще изгубим средства, ще понесем изключителни репутационни вреди и финансови – по проекта за възобновяване и по европрограмите ”, акцентира претендентът на ГЕРБ за министър председател.

Проф. Габровски съобщи, че е време за обединяване и акцентира, че има проект от 7 точки, който е бил направен – План за възобновяване, антикорупционно законодателство, еврозоната и Шенген. 

„ Нито една политическа мощ няма срещу множеството от тези точки, има единствено една партия, която е срещу една от точките – еврозоната. Очаквам поддръжка от всички политически сили ”.

„ Успях да убедя едни експерти да се отделят от комфорта на своя живот и да се включат в този кабинет. Хората, които са в този лист. Те знаят каква жертва би трябвало да създадат, само че осъзнават, че България стои на ръба на бездна ”, сподели професорът и още веднъж разясни, че самичък е избирал хората в листата си с кандидат-министри – „ Няма човек, който да има коментар по неговото име ”.

На въпрос дали поради кандидатурата на Драгомир Заков ще даде поддръжка от страна на Политическа партия, проф. Габровски сподели: „ Не сме правили пазарлъци с никого, хората в Министерски съвет са там, поради положителното си име и професионализъм. Никой не е бил разменна монета. Очаквам всички политически сили да ме поддържат ”.

На въпрос дали третия мандат е алтернатива, проф. Габровски даде да се разбере, че той ще сътвори „ условия да се приказва за някакви сделки и тъмни покупко-продажби “. Третият мандат е хазарт, добави той. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че подсигуряват цялостна поддръжка в зала. „ ГЕРБ за следващ път прави своя избор да сложи интереса на страната над всичко “, акцентира тя.

Атанасова съобщи, че хората желаят консенсус и чакат от депутатите да свършат работа.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР